Подільський колорит, "Тріумфальна арка" - що побачать туристи наступного року у Кам’янці?

Подільський колорит, "Тріумфальна арка" - що побачать туристи наступного року у Кам’янці?
  • Наступного року основна концепція туризму стосуватиметься подільських традицій
  • Стало відомо скільки фестивалів і масових заходів відбудеться у Кам’янці-Подільському

Кам’янець-Подільський наступного року запрошує туристів насолодитися місцевим колоритом. Це визначили в туристичній концепції «Кам’янець на Поділлі – український колорит».

«Для нашого міста не новина, що кожного року індустрія гостинності має свою концепцію. Щороку Кам’янець стає то магічним, то ретро, то островом скарбів. На 2019 рік ми вирішили звернути увагу на автентику міста над Смотричем. Хоч наше місто і є симбіозом культури семи народів, але тут споконвічним господарем були українці. Ми хочемо, щоб туристи, знайшли подільське в Кам’янці-Подільському», – сказала директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Кузема.

За її словами, концепцію презентують в день відкриття туристичного сезону – 19 квітня, тоді зареєструють новий рекорд пов’язаний з фольклором.

«Концепцією «Кам’янець на Поділлі – український колорит» ми завдамо тренд і спонукаємо працівників туристичної галузі до того, щоб звернути увагу на традиційне. Акцент в гастрономії буде на подільські страви, організатори івент-заходів порушать тематику подільських традицій та звичаїв. Також, ми плануємо оформити брендбук народним орнаментом і сформувати новий туристичний продукт – подільський сувенір», – ділиться планами Альона Кузема.

Наступного року проведуть 37 фестивалів, свят і масових шоу, серед яких, як традиційні заходи - фестиваль повітроплавання «Золота Омега», фестиваль історичної реконструкції Schola militaria, міжнародний військово-історичний фестиваль «Остання столиця», День міста Кам’янця-Подільського та інші. Окрім цього, наступного року вперше у місті проведуть фестиваль «Тріумфальна арка», який проходитиме з 17 по 19 травня. До проведення фестивалю запросять реконструкторів з інших країн.

Під час цієї події відбудеться реконструкція першого польоту повітряної кулі в Україні та покажуть кам’янчанам і гостям міста побут та звичаї людей 18 століття. Фестиваль назвали «Тріумфальна арка», тому що саме в цей час у Кам’янці-Подільському збудували тріумфальну арку до приїзду польського короля Станіслава Августа біля костелу святих Петра і Павла.

На проведення програми культурно-мистецьких заходів проситимуть депутатів виділити з бюджету 1,5 мільйона гривень, що в вдвічі більше, ніж минулоріч.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up