Про композицію кадру, зйомку та монтаж: у Кам'янці відбувся медіа-тренінг

Про композицію кадру, зйомку та монтаж: у Кам'янці відбувся медіа-тренінг
  • Сьогодні, 14 червня, у Кам'янець-Подільському національному університеті навчалися зйомці відео.
  • Отримавши теоретичні знання, присутні одразу перейшли до практичної частини.

У час активного використання інстаграму, гаджетів, чи не кожен старається фіксувати важливі моменти. Фотографія, звісно, не передасть емоцій, не створить такого ефекту як відео. Але, щоб воно було цікавим, легким для сприйняття, важливо знати основні аспекти зйомки. Про них, сьогодні, 14 червня, розповідали та навчали на медіа-тренінгу. 

Модератором дійства став представник молодіжної громадської організації "ФРІ"  - Василь Арович. Хлопець навчається на кафедрі журналістики. Окрім того, стажувався у таких ЗМІ як "Радіо Свобода" та "Накипело". 

Сьогоднішній тренінг - це безкоштовна можливість дізнатися про композицію кадру, особливості монтажу та відеозйомки на смартфон. Наша аудиторія - це ті, хто захоплюються відеозйомкою і не знають з чого розпочати. За допомогою поєднання теоретичної та практиної частин учасники оцінили переваги різних відеоредакторів та змонтували власні відеоролики, - розповідає Василь Арович.

Спершу пристуні слухали про те, як зробити кадри для відео вдалими. Розповів Василь Арович і про плани зйомки. Опісля для перегляду було запропоноване відео, відзняте Василем. Обговоривши недоліки та плюси зйомки, присутні і самі взяли до рук смартфони, щоб попрактикуватися. Попередньо кожен встановив додаток для редагування відео.

Відбір найкращих кадрів, обрізка відео, додавання музики та інші нюанси при монтажі і відео готове.

 

 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up