Прокуратура Кам’янця через суд вимагає виконання договору про закупівлю бензину

Прокуратура Кам’янця через суд вимагає виконання договору про закупівлю бензину
  • Паливно-мастильні матеріали збираються закупити за бюджетні кошти
  • Замовник уклав із постачальником 2 договори всупереч законодавству, детальніше читайте у матеріалі  

Працівники Кам’янець-Подільської прокуратури виявили порушення у закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

У лютому 2018 року тендерний комітет охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради провів закупівлю палива. За повідомленням прокуратури Хмельниччини, комітет уклав договір із переможцем відкритих торгів про закупівлю за бюджетні кошти 34 тис літрів бензину марки А-92. Загальна вартість товарної продукції склала 885 тис грн.

Однак, у квітні замовник і постачальник уклали додатковий договір всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору. Як наслідок, загальний обсяг палива - зменшено, а ціну за одиницю товару збільшено.

Згідно з інформацією Торгово-промислової палати у Хмельницькій області,  ринкові ціни на бензин А-92 з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди зменшились.

За позовом місцевої прокуратури додаткову угоду суд визнав недійсним, але постачальник не надав частину товару. Тепер, прокуратура вимагає виконати умови договору в повному розмірі у судовому порядку.

«Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, позов прокурора про поставку на користь міської ради майже півтони пального перебуває на розгляду у господарському суді Хмельницької області», йдеться у повідомленні.

Коментарі
keyboard_arrow_up