Сергій Бабій: «Там від Середньовіччя - тільки назва». Кам’янець оновився велопарковками у формі ключів (ФОТО)

Сергій Бабій: «Там від Середньовіччя - тільки назва». Кам’янець оновився велопарковками у формі ключів (ФОТО)
Фото із допису Департаменту ЖКГ у Кам'янці - Подільському у facebook
  • У центрі Кам’янця з’явилися паркувальні стійки, які викувані у формі ключів.
  • Ця новина не минула повз кам’янчан.
  • У мережі користувачі відразу почали задаватися питаннями про вартість велопарковки і гадали, чому саме таке концептуальне рішення обрали.

У facebook вчора, 7 червня, поширилась новина від Департаменту ЖКГ у Кам’янці – Подільському про те, що у місті з’явилася «Середньовічна велопарковка». Розміщена парковка на перехресті вулиць Огієнка та Соборної, неподалік будівлі виконкому, через дорогу від Євроскверу.

(скрін допису Департаменту ЖКГ у Кам'янці - Подількому у facebook)

Згідно із інформацією, розміщеною у дописі, виготовили велопарковку у «формі середньовічних ключів, що символізують історичну спадщину міста». Створили три стійки в кузні Руслана Пугача.

Користувачі мережі не оминули цю новину. Під дописом запитували про вартість стійок, про те, чому обрали саме таку форму, чому встановили їх саме на цьому місці.

Журналісти «20 хвилин» запитали у Сергія Бабія, заступника міського голови, чому саме «Середньовічні ключі», на що отримали відповідь:

"Ну, по-перше, там від Середньовіччя – тільки назва. Це ми так кажемо. А якщо ви подивитися на малюнок чи пройдетесь біля нього і подивитеся , то побачите, що там нічого не вказує на Середньовіччя. Це - ажурний ключ", - каже Сергій Бабій.

Поцікавилися вартістю велопарковки:

"Ні одної копійки не платили ще. І ще немає калькуляції", - каже заммера.

А на питання: «Чому саме у цьому місці вирішили встановити паркувальні стійки?», нам пояснили, що раніше тут вже була велопарковка:

"Ми просто поміняли стару на нову", - каже Сергій Бабій.

Друзі, а як вам  паркувальні стійки для велосипедів? Діліться враженнями у коментарях.

Коментарі (4)
  • Anatoliy Khapko

    як велосипедист кажу ще раз:

    1. робіть навєси над велопарковками;

    2. ставте велопарковки біля якихось об'єктів(магазин, музей, виставка, банк, пошта тощо), а не біля пустої галявини, велосипедист не буде ставити тут велосипед, щоб зайти у магазин він залишить його десь біля входу до того магазину, а не йтиме через перехрестя... якщо ж ви хотіли цю парковку для відпочиваючих на європлощі. то треба було біля тих лавочок і робити, заодно б біля пошти вийшла парковка...

    3. три парковочних місця для центра міста, це ніщо;



    PS: за естетичний вигляд судити не берусь, бо для мене важливіше практичне використання. І, так,  це краще ніж нічого, але просто цими парковочними місцями ніхто не користуватиметься - гроші на вітер (і ще велике питання скільки обійдеться бюджету ця парковка)
  • Володимир Кондрук

    По дизайну до цього місця не підходить абсолютно.
  • Олена

    ачому тільки три????

    Сергій Якубенко reply Олена

    Для Бабія, Сімашкевича і Кохановської по одному:)
keyboard_arrow_up