Студенти-податківці не можуть забрати документи з вишу

Студенти-податківці не можуть забрати документи з вишу
  • Студенти Кам’янець-Подільського податкового інституту звинувачують ректора у погрозах
  • Чоловік не віддає документи молоді, яка хоче покинути заклад
  • Наявний аудіофайл з погрозами

Студенти Кам’янець-Подільського податкового інституту, які вирішили припинити навчання у приватному виші, кілька місяців поспіль не можуть забрати свої документи.

За їх словами, ректор вузу Анатолій Савчук не віддає їм документи та усіляко погрожує, повідомляє інформаційна агенція «Вдало.інфо». Студенти у листі, надісланому до редакції агенції, розповіли ситуацію і додали до листа колективне звернення до Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури.

Текст листа:

«Ми студенти ПЗВО «Кам’янець-Подільський податковий інститут», неодноразово (з січня 2019 року) зверталися до ректора навчального закладу із заявами про відрахування за власним бажанням, що передбачено договором про надання освітніх послуг, підписаним між нами та ВНЗ.

Окрім того, дана підстава передбачена ст. 46 Закону України «Про вищу освіту»; «Відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення здобувачів вищої освіти, а саме:

1. Підставами для відрахування здобувача вищої освіти є: 1) завершення навчання за відповідною освітньою (науковою) програмою; 2) власне бажання; 3) переведення до іншого навчального закладу; 4) невиконання індивідуального навчального плану; 5) порушення умов договору (контракту), укладеного між закладом вищої освіти та особою, яка навчається, або фізичною (юридичною) особою, яка оплачує таке навчання; 6) інші випадки, передбачені законом.

У відповідь на наші заяви ректор надіслав листа, у якому зазначив що ми не можемо бути відраховані за власним бажанням, оскільки: «04.01.2019 р. наказом №1 Ви зараховані до Кам’янець-Подільського податкового інституту та підписали Договір № про надання освітніх послуг терміном на 1,5 року (п.1 Договору). Тому ви не можете бути відрахованим за власним бажанням, не виконавши договірних зобов’язань».

Відповідь ректора приватного вишу немає усіх реквізитів, власне підпису та печатки. Під час особистого прийому, ректор безпідставно відмовляє у видачі документів вказуючи на те, що ми нікуди не зможемо поступити, а також влаштуватися на роботу, і на питання студентів, коли він зможе віддати наші документи, відповідає: «Коли буде воля Божа».

Зазначений навчальний заклад, куди планують йти на навчання студенти не має ліцензії, і порушує Закони. Ректор виганяє студентів, які просять видати їм документи на руки, із кабінету, а також з приміщення ВНЗ.

У студентів, які заплатили за навчання, але вирішили забрати документи, виникають проблеми, оскільки гроші їм ніхто повертати не хоче».

Студентська молодь зробила аудіофайл із записом погроз на адресу однієї із студенток вузу, яка намагається забрати документи. Голос, схожий на Анатолія Савчука, попереджає дівчину, що вона не зможе працевлаштуватись в місті, адже він дасть їй негативну характеристику.

Наразі ректор відкинув усі звинувачення.
 

Коментарі (2)
  • Мирослав

    А цей заклад випадково не входить до структури університету ДФС м.Ірпінь
  • Мирослав

    А цей заклад випадково не входить до структури університету ДФС м.Ірпінь
keyboard_arrow_up