Суд Кам’янця виправдав держвиконавця підозрюваного у отриманні неправомірної вигоди

Суд Кам’янця виправдав держвиконавця підозрюваного у отриманні неправомірної вигоди
  • Докази сумнівні, а у розслідуванні багато порушень

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд виправдав державного виконавця, якого обвинувачували в одержанні хабара, повідомляють у прес-службі Хмельницького апеляційного суду.

«До суду надійшов обвинувальний акт прокурора щодо державного виконавця, якому інкримінували отримання неправомірної вигоди за прискорення виконання судового рішення. Так, за версією обвинувачення, посадовець отримав 2 000 гривень двома "траншами" по 1000 гривень від представників приватного підприємства, яке виступало стягувачем боргу за ухвалою господарського суду», - кажуть у суді.

Коли дослідили докази надані прокурором, суд визнав, що їх отримали з порушенням порядку, встановленого Кримінальним процесуальним кодексом. Як виявилось, частина доказів зібрала слідча, яка не мала процесуальних повноважень на це. За одним з епізодів взагалі не внесли відомості до Єдиного державного реєстру досудового розслідування. Ще кримінальне провадження не почали, а слідча вже збирала докази.  Суд встановив й інші процесуальні порушення під час розслідування.

За таких обставин суд виправдав обвинуваченого і не помітив в його діяннях склад кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу (Одержання службовою особою неправомірної вигоди)

Коментарі
keyboard_arrow_up