Суд визнав дії влади щодо розчищення каньйону р. Смотрич законним

Суд визнав дії влади щодо розчищення каньйону р. Смотрич законним
  • Прокуратура Кам’янця - Подільського подала позов до суду на місцеву владу за те, що та не забезпечила належний догляд за геологічною пам’яткою природи “Смотрицький каньйон”
  • Верховний Суд України визнав дії міської ради щодо робіт у каньйоні правомірними

Нагадаємо, Кам'янець-Подільська прокуратура подала до суду позов про визнання неправомірною бездіяльність Департаменту житлово-комунального господарства Кам’янець-Подільської міської ради щодо чистоти у каньйоні річки Смотрич. Детальніше за посиланням.

Упродовж трьох років тривала судова тяганина щодо цієї справи. Сьогодні у міській раді повідомили висновок Верховного Суду України. Згідно з текстом, міська рада не порушила закону під час видалення самосіву й аварійних насаджень біля річки Смотрич.

«Нагадаю, що три роки тому окремі місцеві активісти та голова місцевого осередку однієї з партій поскаржилися до прокуратури на рішення виконкому щодо розчищення каньйону, називаючи це «передумовами для знищення природно-заповідного фонду».

Відповідно, Кам’янець-Подільська прокуратура через суд вимагала скасування цього рішення. Справа пройшла Хмельницький окружний адміністративний суд, Вінницький апеляційний, і врешті після касаційної скарги була розглянута Верховним Судом України.

За цей час проведено численні перевірки, обстеження і комісії. Врешті судді дійшли чіткого висновку, який не підлягає оскарженню. Вони постановили, що виконавчий комітет і Департамент ЖКГ діяли в межах чинного законодавства.

Порушень не було! Але час ми втратили, бо за три роки долина Смотрича ще більше заросла самосівом, залишилася встеленою поваленими деревами та гіллям, хоча це центральна частина міста…», повідомляє міський голова Михайло Сімашкевич.

 

Коментарі (1)
  • Ілона Кописова

    А хіба можна було очікувати інше рішення?
    Усі знають Камянецькі суди...
keyboard_arrow_up