ТОП- 5 подій тижня у Кам’янці - Подільському, які ви могли пропустити

ТОП- 5 подій тижня у Кам’янці - Подільському, які ви могли пропустити

Щосім днів Кам’янець - Подільський живе яскравими подіями, позитивними чи прикрими інцидентами. Котрісь із них формують нову сходинку для еволюції міста, котрісь – навпаки, змушують деградувати.  Журналісти «20 хвилин» нагадають вам, чим жив Кам’янець останні сім днів. Можливо, про деякі із цих подій ви ще не чули?

1 .Гарант Конституції у своєму Указі зазначив, що 2017 рік – рік Реформації (Згадаймо, минулий, 2016 рік був роком англійської мови). Минуло 500 років від того часу, коли Мартін Лютер написав свої «95 тез». І від того часу на релігію почали дивитися дещо по-іншому (утворився протестантизм). Із цієї нагоди в усій Вкраїні, зокрема й у Кам’янці – Подільському, упродовж поточного року проводитимуть різні акції, концерти, присвячені «R500» (так називають культурно - освітню програму до року Реформації). Що варто чекати кам’янчанам – читайте у матеріалі.

2. У сфері мистецтва Кам’янець продовжує рости. У деяких відгалуженнях творчості місто навіть переростає своїх українських та закордонних конкурентів. У Кам’янці відкрили виставку, котра складається із картин, вишитих соломою. Майстрів таких в Україні лише двоє – Наталя та Ілля Лашко. І живуть вони у Кам’янці – Подільському! Для того, щоб ви могли усвідомити велич таланту митців, варто сказати, що у цілому світі, окрім Ілля та Наталі, цією справою займаються ще 3 людей! Журналісти «20 хвилин» дізнавалися про складнощі, проблеми та красу вишивання соломою безпосередньо від унікальних митців. Прочитати інтерв’ю можна тут.

3. Не обійшлося й без прикрих інцидентів. 25-го січня у Кам’янці жорстоко побили юнака. Поліція шукає зловмисників. А 18-річний студент лежить у лікарні. Очевидці стверджують, що на місці побиття кам’янчанина було багато крові. Хлопцеві ж необхідний курс лікування.Більше - у матеріалі.

4. Хто-хто не спить, так це шахраї. Вони все шукають та розробляють нові схеми виманювання грошей у кам’янчан. Та й не нехтують старими, «перевіреними» способами. Так, на днях,у Кам’янці – Подільському жінка хотіла придбати мотоблок через популярний сайт «olx». Але на прикрість, натрапила на шахрая, котрий і не думав транспорт жінці продавати, а лиш обдурив її на 22 600 гривень. Більше - за посиланням.

5. Погода примхлива. Так, 27-го січня, випав дощ, котрий під впливом «мінусової» температури повітря перетворив дороги та асфальт на ковзанку. Унаслідок цього по проспекту Грушевського сталася ДТП. У маршрутку, яка стояла на зупинці, в’їхало легкове авто. В аварії постраждала 53-річна мешканка села Цибулівка, Кам’янець – Подільського району, Жінку госпіталізували. Постраждав також водій легкової автівки. Детальніше – у матеріалі.

Коментарі
keyboard_arrow_up