TORBAN, дерево й мистецтво: у Кам’янці відкрили фестиваль “Поділля Woodcraft”

TORBAN, дерево й мистецтво: у Кам’янці відкрили фестиваль “Поділля Woodcraft”
  • 7 серпня у Кам’янці - Подільському стартував дебютний фестиваль “Поділля Woodcraft”. Кам’янчани та гості міста вже познайомилися із скульпторами, котрі за десять днів зі звичайних та нецікавих дерев’яних колод зроблять те, що вражатиме перехожих.
  • А ще містян знайомили із гуртом TORBAN, які приїхали на фестиваль зі Львова.

Щасливцями можна назвати тих, хто був свідком  мистецьких перетворень: як зі звичайного шматочка глини митець зробив ексклюзивну та унікальну у своєму роді вазу, як із клаптика канви та жмені ниток створили картину із сюжетом.  А кам’янчанам пощастить бачити, як колода перетвориться на дерев’яну скульптуру ремісника.

Починаючи від 7 серпня і до 17-го включно у Кам’янці - Подільському триватиме фестиваль скультупри із дерева -  “Поділля Woodcraft”.Вчора, 7 серпня, відвідувачів фествиаю познайомили зі скульпторами, а скульпторів - із об’ємом роботи.

Скульптори (у білих футболках)

Загалом у фестивалі взяли участь митців: Андрій Кліщ та Сергій Кляпетура із Кам’янця - Подільського, Андрій Шевченко з Харкова, Богдан Гладкий представляє Івано - Франківськ, Олег Капусяк приїхав зі Львова, Степан Дутчин - майстер із Калуша, а Тарас Король завітав із Червонограда.

“Ми збираємося наробитися. Наробитися тяжко, - каже кам’янчанин, Сергій Кляпетура.

А згодом додає, що процес творення скульптури - то інтимний процес, а на фестивалі є унікальна можливість кожному охочому побачити на власні очі, як колода перетвориться у цілісну скульптуру.

Відкрили фестиваль символічно - дали бензопилу заммеру Вадиму Савчуку, аби він відрізав шматок дерев як знак старту фестивалю.

Далі відбулося жеребкування, у ході якого визначили, якому скульптору яка колода попадеться.

Поки скульптори оглядають матеріал, з якого упродовж наступних десяти днів вони зроблять зразок сучасного мистецтва, учасники знімкуються.

Адже оголосили конкурс на найкращу світлину з фестивалю. Треба зробити знімок на заходах у рамках фесту, запостити світлину у фейсбук, підписавши із хештегом “Поділля Woodcraft”, вподобати сторінку “Нова Будова” і “Фітнес-центр Нова Будова” й чекати на розіграш. Переможцям обіцяють картину із виставки або піврічний абонемент у фітнес-центр.

Ведуча заходу - Інна Богатир, відома кам'янецька КВН-щиця.

На відкриття фестиваю запросили львівський етно-гурт TORBAN. Майже містична музика п’ятьох музикантів стара родзинкою вечора.

Заразом гурт познайомив кам’янчан та гостей міста із незвичними та маловідомими музичними інструментами, а також подарували відвідувачам фестивалю народні карпатські мотиви, незвичні фолькорні  мелодії.

Що ж, продовжуємо слідкувати за мистецьким перетворенням. Нагадаємо, що кожен кам’янчанин може відвідати фестиваль безкоштовно. Програма подій є тут, за посиланням.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up