Товариство «Просвіта» презентувало логотип Кам’янця - столиці УНР

Товариство «Просвіта» презентувало логотип Кам’янця - столиці УНР
  • Кам’янчани представили безкоштовний до використання логотип до подій 14 жовтня 1919 року
  • Розробив логотип художник-дизайнер Дмитро Бабюк

Сьогодні члени товариства «Просвіта», які є ініціаторами проекту «Присяга 1919», презентували подарунок – логотип до 100-річчя перебування Кам’янця у статусі столиці УНР.

Займався  розробкою логотипу Дмитро Бабюк, член товариства, а за професією художник-дизайнер. На прес-конференції представники «Просвіти» пояснили, що це подарунок безкоштовний до використання, за яким не закріплюється авторське право, проте його ще не затвердили.

Дизайнер пояснив, що кожна деталь на логотипі – вмотивована. Усе підібрано з погляду символіки, до прикладу, у першій одиниці є нарукавна відзнака головного отамана; у другому нулі використані печатка та малий герб УНР; останній ж нуль із гербом Поділля. 

З обох боків напис огранований калиною, а сам ж напис написаний двома видами шрифтів: шрифтом Г.Нарбута 1917 року та титульним шрифтом з наказів виданих в Кам’янці у 1919 році.

Також, представники "Просвіти" розповіли, що Кам’янець нещодавно отримав дозвіл-підтвердження від Верховної ради, що  14 жовтня внесли до переліку дат і ювілеїв у 2019 році.

Нагадаємо, що саме цього дня 14 жовтня 1919 - Кам’янець був столицею УНР і тоді ж вперше спробували об’єднати український народ за урочистої обітниці Директорії, міністрів, урядовців, суддів і військових на вірність Українській Народній Республіці.

Детальніше за посиланням.
 

Коментарі
keyboard_arrow_up