У Кам’янці відбулася презентація проекту "Присяга 1919"

У Кам’янці відбулася презентація проекту "Присяга 1919"
  • Наступного року Кам’янець-Подільський відзначатиме 100-річчя з дня складання Присяги на вірність Українській Народній Республіці
  • Вчора, у міській раді обговорювали програму заходів із вшанування цієї події під назвою «Присяга 1919»

Концепцію і обґрунтування проекту «Присяга 1919» розглянули 16 жовтня, на розширеному засіданні робочої групи під керівництвом міського голови, його заступників, ініціаторів – товариства «Просвіта» та архітекторів міста. Учасники засідання обговорили основну мету, а саме відновлення цього уривку історії - боротьби українців за незалежність. 14 жовтня 1919 року - Кам’янець був столицею УНР і тоді ж вперше спробували об’єднати український народ за урочистої обітниці Директорії, міністрів, урядовців, суддів і військових на вірність Українській Народній Республіці. Історики віднайшли документальні докази і світлини цієї події. Повідомляють на сайті міської ради.

Для проекту «Присяга 1919» плануються зйомки документального фільму, видання книги, випуск Нацбанком України пам’ятної монети і марки Укрпоштою, військово-історична реконструкція окремих епізодів цієї події і встановлення пам’ятника.

Де саме стоятиме пам'ятник ще невідомо, а у його створенні можуть взяти участь усі бажаючі архітектори в рамках конкурсу на кращу ескізну пропозицію.

Коментарі
keyboard_arrow_up