У кам’янчан питатимуть думки щодо місця встановлення МАФів

У кам’янчан питатимуть думки щодо місця встановлення МАФів
  •  «Де у Кам’янці – Подільському повинні розміщуватися малі архітектурні форми?» - так звучить питання,  котре стало наскізним для проведення проекту з вивчення думки громадськості у Кам’янці.
  • Результати публічної консультації віддадуть на розгляд міській раді.
  • Долучитися до опитування зможе кожен кам’янчанин.

У Кам’янці – Подільському від сьогодні, 27 липня, стартуватиме проект з вивчення думки «Де у Кам’янці – Подільському повинні розміщуватися малі архітектурні форми?». Кожен кам’янчанин має змогу долучитися до проекту.

Про це сьогодні, 27 липня, розповів Олег Черненко, координатор руху «Чесно» в Хмельницькій області. Цей проект – пілотний. Раніше його вже встигли реалізувати у – у двох містах на Харківщині, а також у Шепетівці і Хмельницькому. У Хмельницькому в опитуванні на тему МАФів взяло участь понад 700 містян. Далі планують публічну консультацію провести в Городку та інших районних центрах Хмельниччини. Оплачує проект Національний Демократичний інститут.

Олег Черненко пояснює, чому обрали тему МАФів. Оскільки це – пілотний проект, тому й вирішили спробувати на прикладі «цікавої теми, але не критичної для міста».

Питання є як закритого типу (в тестовій формі), так і відкритого, що потребує більш розгорнутої відповіді. Однакові відповіді, надіслані з однієї ІP –адреси, не зараховуватимуть. У Хмельницькому, наприклад, таких відповідей було близько 80.

Можна голосувати через сайт міськради, або надсилаючи СМС-повідомлення (вартість залежить  від тарифу оператора). Можна також створити письмове звернення із побажаннями і пропоновами й віднести їх до міськради. Реєструватися не потрібно.

Дізнаватимуться думки кам’янчан від сьогодні, 27 липня і до 31 серпня включно. А вже 1 вересня будуть відомі результати. Їх, до речі, потім можна вивантажити із сайту у формі презентації.

Результати опитувань кам’янчан отримують працівники міської ради, які матимуть змогу готувати рішення чи примати їх на сесії,  засіданні виконкому, опираючись на результати консультації.

Довідка:

 МАФ (мала архітектурна форма) -  то «невелика одноповерхова пересувна споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей, або стаціонарна споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей і по зовнішньому контуру має площу до 30 кв.м, яка виконується із полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово без улаштування фундаментів».

Коментарі
keyboard_arrow_up