У Кам’янці покажуть кращі короткометрівки з Одеського міжнародного кінофестивалю

У Кам’янці покажуть кращі короткометрівки з Одеського міжнародного кінофестивалю
  • Уже в листопаді у Кам’янці - Подільському дебютує фестиваль кіно короткого метру “Бруківка”.
  • Окрім основної, конкурсної, частини, учасникам фесту покажуть найкращі короткометрівки з Одеського міжнародного кінофестивалю 2015 та 2016 років.

18 та 19 листопада не плануйте нічого. Адже саме у ці дні Кам’янець - Подільський вперше стане кіноплатформою. Фестиваль аматорського кіно короткого метру “Бруківка” запрошує всіх і кожного взяти участь у конкурсі, переглянути найліпші зразки сучасного українського кіно. Зокрема, є нагода подивитись найліпші стрічки, котрі вибороли перемогу на престижному Одеському міжнародному кінофестивалі 2015 та 2016 року, - йдеться на офіційному сайті фестивалю "Бруківка".

Які короткометрівки покажуть?



«Віддалік»

Режисер - Катерина Горностай (нагорода за Найкращу акторську роботу Національної конкурсної програми 6-го ОМКФ).

Кадр із фільму

«Ми будемо з тобою разом допоки смерть не розлучить нас» – це відповідь на питання «До коли?». А як щодо іншого питання – «Як ми будемо?» Бо коли закінчиться закоханість, доведеться вирішувати «як» і «як довго». Молода пара шукає відповіді на ці питання.



«Чоловіча робота»

Режисер -  Марина Степанська ( Дюк за Найкращий український короткометражний фільм 6-го ОМКФ).

Кадр із фільму

37-річний юрист працює на Компанію, яка займається закупівлею землі, іноді на межі закону. Приїхавши перевіряти черговий “об’єкт”, він наштовхується на недобудований собор, який стоїть, усіма забутий, посеред поля. Герою потрібно вирішити два питання: що робити з “об’єктом” згідно до інтересів Компанії, і як домовитися про “неопору” з фермером, якому насправді належить земля.



«У Манчестері йшов дощ»

Режисер - Валерія Кальченко та Антоніо Лукіч ( Дюк за Найкращий український короткометражний фільм 7-го ОМКФ).

Кадр із фільму

Коли Андрію було 12 років, він вже виснув на баскетбольному кільці. У 14 він не містився в фотографію. Зараз йому 22, його зріст 2 метри 7 сантиметрів, і якщо хтось у натовпі крикне «Шпала», Андрій обов’язково обернеться. Андрій – висока людина. Але високий – не означає великий.



«Цвях»

Режисер. - Філіп Сотниченко ( Дюк за Найкращий український короткометражний фільм 7-го ОМКФ).

Валентина працює юристом в одному з банків Ліхтенштейну. Вона відповідає за зв’язки зі Східною Європою. Валя ще з дитинства непогано пам’ятає українську та російську мови, адже до 13-ти років жила в Києві. У 96-му, під час важкого, перехідного для економіки України періоду, Валентина разом із матір’ю та вітчимом емігрувала до Швейцарії. Минуло 20 років.


Побачити ці фільми можна 18 листопада о 16:00 годині в готелі "7 днів". Вхід - вільний!

Коментарі
keyboard_arrow_up