У Кам’янці пройде фестиваль «Археологічний пікнік»

У Кам’янці пройде фестиваль «Археологічний пікнік»
фото із сайту музею
  • Спробувати себе у ролі археолога зможе кожен бажаючий. Варто лише стати учасником фестивалю експериментальної археології «Археологічний пікнік».
  • Відбудеться він 22 квітня у Старій фортеці в Кам’янці – Подільському .

Наприкінці місяця, 22 квітня, у Кам’янці пройде фестиваль «Археологічний пікнік». Мета фестивалю – продемонструвати на практиці, як воно – бути археологом, і показати, як хронологічні  процеси пливають на знайдені дослідниками речі, що колись були буденними для наших пращурів.

Захід організовують представники Кам’янець-Подільського міського військово-історичного товариства та Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. Гості фестивалю зможуть спробувати себе не лише в ролі археолога, а й під час  роботи в кузні XVII століття, навчитися виготовлювати лучин, набивати тканину, працювати із деревом, навчитися каліграфії. Працюватиме також кухня XVII століття, - йдеться на сайті Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Для наймолодших відвідувачів – «Інтерактивний майданчик юного археолога». Діти матимуть змогу власноруч відчути, що таке – знайти історичний артефакт.

Вартість входу на фестиваль дорівнює вартості входу на територію музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Коментарі
keyboard_arrow_up