У Кам’янці урочисто відкрили пам’ятну дошку Ігорю Брановицькому

У Кам’янці урочисто відкрили пам’ятну дошку Ігорю Брановицькому
  • Ігор Брановицький - захисник Донецького аеропорту, киянин, який розпочав військову службу у Кам’янці - Подільському.
  • Загинув Ігор Євгенович 21 січня 2015 року.
  • А сьогодні, 8 вересня, на фасаді будівлі клубу військової частини А 1884 офіційно відкрили меморіальну дошку у знак пам’яті загиблого Героя України.

Ігор Брановицький - український військовий, кулеметник 90-го окремого десантного штурмового батальйону «Житомир» 81-ї десантно-штурмової бригади, учасник війни на Сході України, захисник Донецького аеропорту. Герой України, лицар Ордену «Народний Герой України» (посмертно).

У Кам’янці - Подільскьому присягнув на вірність українському народові. І не зрадив.  Військовий також служив у складі українського миротворчого контингенту ООН в Анголі. Брав аактивну участь у Революції Гідності. У зоні АТО перебував із жовтня 2014 року. Коли точилася боротьюа за  Донецький аеропорт, Ігор Брановицький витягнув двох поранених. Опілся - потрапив у  полон.  На початку 2015 року, 21 січня, Герой України загинув від кулі терориста “Моторола”, зазнавши перед тим числених тортур та знущань.

Мати Героя - Надія Костянтинівна

У честь Ігоря Брановицького відкрили меморіальну дошку у Києві -  на фасаді технікуму, де Герой навчався. Ще минулого року у столиці назвали вулицю в честь безстрашного Ігоря Брановицького. А сьогодні, 8 вересня, урочисто відкрили пам’ятну дошку й у Кам'янці.

На заході були присутні мати Героя, його товариші, військові, побратими, а також представники влади.

Коментарі
keyboard_arrow_up