У Кам’янці вшанували пам’ять Романа Шухевича

У Кам’янці вшанували пам’ять Романа Шухевича
  • Сьогодні, 5 березня, у місті відбувся Смолоскипний марш памяті Героя України – Романа Шухевича.
  • Хода розпочалася із проспекту Грушевського і рухалася до Майдану відродження.
  • Ініціювали дійство активісти Національного корпусу, ВГО "Сокіл", "Свобода" і "Правий сектор". 

Михайло Посітко, організатор заходу:

«Традиційно вже 6-ий рік поспіль ми вшановуємо пам’ять. Тому, що це є видовищно, це  заряд енергії. Молоді  дуже симпатизує ось такий вид даного заходу. Цим самим ми хочемо привернути увагу і до особистості Романа Шухевича. Тому що, на жаль, на 25-ому році незалежності дуже багато саме молодих людей не розуміють велич цієї особи».

Впродовж життя  Роман Шухевич боровся за волю українського народу.  А смолоскип саме є символом нескореності, боротьби.

Участь у ході взяло близько півтисячі людей. Зі смолоскипами в руках містом пройшлися не тільки камянчани, а також жителі Хмельницького, Тернополя та Чернівців.

Раца Олена, учасниця маршу:

«Зараз нам як ніколи потрібно згадувати, пам’ятати про наших героїв, щоб вони давали нам наснагу на те, щоб ми боролися в теперішній час за нашу незалежну Україну».

Совов Віктор, учасник маршу:

«Смолоскипна хода - це розбудити сплящих хохлів, які на диванах поховалися за жіночими спідницями і думають, що моя хата скраю. Ні! Кожного українця будем будити, поки не розбудим».

На Майдані відродження учасники маршу в один голос проказали молитву українського націоналіста. Опісля вшанували героїв країни хвилиною мовчання. Завершили захід виконанням гімну.

Коментарі
keyboard_arrow_up