У Кам’янці жінка та двоє дітей отруїлися чадним газом

У Кам’янці жінка та двоє дітей отруїлися чадним газом
  • Троє мешканців Кам’янця отримало отруєння чадним газом.
  • Жінка та двоє дітей постраждали внаслідок неправильного затухання газової духової пічки.

 

Жінку та двох дітей з ознаками отруєння чадного газу госпіталізували у реанімаційне відділення 4 лютого о 20:36. Малюкам віком 12-ти та 8-ми років та їх 39-річній матері діагностували середню важкість отруєння чадним газом. Потерпілих госпіталізували в реанімаційне відділення Кам’янець-Подільського перинатального центру. Причиною поширення чадного газу стала газова духова пічка, повідомляють на сайті міської ради.

Наразі пацієнтам нічого не загрожує, вони переведені на стаціонарне лікування.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення повідомляє, щоб уникнути отруєння, треба дотримуватись правил безпечного користування автономним опаленням та газовими приладами:

- перевіряти наявність тяги в димоході;

- не перекривати пічний димохід на ніч;

- не використовувати газові плити для обігріву приміщень;

- частіше провітрювати приміщення, де є газові прилади.

Не можна залишати працюючими двигуни автомобілів в закритих гаражах чи інших приміщеннях.

При отруєнні чадним газом потерпілого необхідно винести на свіже повітря, покласти під голову подушку, розстебнути комір і пояс. Найкращий засіб при отруєнні - довготривале вдихання кисню. На голову і груди потерпілому кладуть холодний компрес. Якщо людина при свідомості, її потрібно напоїти міцним чаєм. При втраті свідомості дають нюхати нашатирний спирт. Якщо потерпілий не дихає або дихання швидко погіршується, потрібно відразу приступати до проведення штучного дихання та непрямого масажу серця. Після надання першої медичної допомоги потерпілого обов’язково необхідно швидко направити до лікарні.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up