У Кам’янці з’явиться «сонячна парасолька»

У Кам’янці з’явиться «сонячна парасолька»

Вже у першій декаді вересня кам’янчани та гості міста матимуть змогу безкоштовно заряджати свій ґаджет завдяки «сонячній парасольці».

Як розповів журналістам «20 хвилин» заступник міського голови Сергій Бабій, на реалізацію проекту вцілому із міського бюджету виділено 50 тисяч гривень. Ці кошти мають покрити витрати на самі батареї, їх монтування та облаштування.

Де знаходитиметься «заправка» для мобільних телефонів та планшетів – поки точно не знають. Сергій Бабій каже, що спробують встановити «сонячну парасольку» на другому оглядовому майданчику на Алеї закоханих. Потім аналізуватимуть реакцію кам’янчан на локацію, яку обрали для вмонтування сонячних батарей. Якщо сподобається – залишать її на оглядовому майданчику. Якщо не припаде до душі громаді – перемістять. Заммера пояснив,чому спершу хочуть спробувати встановити  «сонячну парасольку»  саме на Алеї закоханих:

- Парасолька має форму півсфери, розміром 4 метри та 20 сантиметрів. І оглядовий майданчик теж має форму півкола, - каже Сергій Бабій.

Зараз парасольку роблять у кузні. Виготовлює її майстер Володимир Кирпіченко.

Нагадаємо, ще у квітні цього року в міській раді вирішили впровадити сонячні конструкції для зарядки мобільних пристроїв. 

Коментарі
keyboard_arrow_up