Валерію Лізвінському у Кам’янці встановлять меморіальну дошку

Валерію Лізвінському у Кам’янці встановлять меморіальну дошку
  • 26 квітня у Кам'янці встановлять пам'ятний знак Валерію Лізвінському.
  • Кам'янчанин загинув, захищаючи Донецький аеропорт.

На фасаді ЗОШ №15 у Кам'янці - Подільському, 26 квтіня урочисто відкриють меморіальну дошку, присвячену пам'яті загиблому в зоні АТО кам'янчанину, Валерію Лізвінському.

Відкриття дошки заплановане на 11.00 годину 26 квітня. Долучитися до заходу запрошують усіх небайдужих, - йдеться на сайті міськради.

ДОВІДКА: Лізвінський Валерій Іванович- капітан Збройних сил України, офіцер запасу, військовий інженер, саперна справа. Брав участь у миротворчих операціях.

Народився у Кам’янці – Подільському 2 квітня 1966 року.

Валерій Іванович був мобілізований у вересні 2014-го. Помічник командира батальйону з оперативного забезпечення, 81-ша окрема аеромобільна бригада — 122-й окремий аеромобільний батальйон. З листопада служив в Костянтинівці, 6 січня 2015-го відбув на ротацію в Донецький аеропорт.

16 січня пережив хімічну атаку. 19 січня 2015-го загинув під час оборони Донецького аеропорту. Після вибуху та завалів у новому терміналі аеропорту доля Лізвінського була невідома.

Тіло доставили додому лише через місяць. Похований в Кам'янці-Подільському 22 лютого 2015-го на Алеї слави міського кладовища. Без Валерія залишилася дружина Майя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Коментарі
keyboard_arrow_up