Viva Verdi!: у Кам’янці стартував фестиваль «Опера в мініатюрі» (ФОТО, ВІДЕО)

Viva Verdi!: у Кам’янці стартував фестиваль «Опера в мініатюрі» (ФОТО, ВІДЕО)
На фото - диригент із Риму - Фердинандо Наззаро та симфонічний оркестр Івано-Франківської обласної філармонії
  • Музика, що наскрізь пронизана стриманою експресією та могутністю, сьогодні, 1 липня, лунала у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла.
  • Зі симфонічними оркестром, диригентом із Риму, композиціями Верді та неперевершеними українськими співаками відкривали фестиваль «Опера в мініатюрі» у Кам’янці.
  • Як це було – бачили «20 хвилин».

Від потужності співу та музичної величі по шкірі ніби пробігають мурашки. Із кожною наступною секундою ти розумієш – зараз емоції можуть вибухнути разом зі зростанням живої класичної музики.

Тому й затамовуєш подих. Композиції схожі на утаємничену, особистісну сповідь, пройняту переживаннями та емоціями. Можливо, такі відчуття навіювало саме місце, де проходив концерт - Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла.  Мабуть, ліпшої локації для відкриття фестивалю годі було й придумати.


Стримане, але водночас величне місце, створило атмосферу урочистості, важливості, вічності. Концертом  «Gala Verdi» розпочався третій фестиваль «Опера в мініатюрі» у Кам’янці – Подільському сьогодні, 1 липня.

Маленька поціновувачка опери та класики


Аудиторія збирається до костелу в очікуванні чогось надзвичайного. І тут з’являються музиканти симфонічного оркестру, організатори фестивалю. Зала собору, вщент заповнена поціновувачами класичної та оперної музики, аплодує.

Музиканти симфонічного оркестру


Концерт розпочався зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих в АТО українських захисників. ГО «Клуб поціновувачів оперного мистецтва Секвенція», на чолі із сестрами Лютаревич, представили гостей та учасників заходу: Анна Зарецька, Микола Сисак, Василь Сащук, Олена Лютаревич, симфонічний оркестр Івано-Франківський обласної філармонії та диригент із Риму - Фердинандо Назарро. Органіст - Станіслав Нагорняк.

Анна Зарецька
Микола Губчук
Микола Сисак
Олена Лютаревич
Василь Сащук


 Концерт «Gala Verdi» – це арії, увертюри зі спадщини великого італійського композитора Джузеппе Верді. Гарним було те, що перед кожною композицією було невеличке прев’ю – Інга Лютаревич коротко розповідала про що арія чи з якої опери увертюра. Таким чином, пересічному слухачеві були зрозумілими ті емоції, які передавали оперні співаки.

Інга Лютаревич

Після кожної композиції зала вибухає оплесками та заслуженими вигуками «Браво!». Скрипалі аплодують по-своєму:  легенько похлопують смичком об два своїх пальці.

Відкриття фестивалю «Опера в мініатюрі» - то симфонічний та оперний вибух. Сподіватимемося, що й наступні сім днів фесту будуть такими ж грандіозними!

Коментарі
keyboard_arrow_up