Всеукраїнський автопробіг до 500-річчя Реформації дістався Кам`янця

Всеукраїнський автопробіг до 500-річчя Реформації дістався Кам`янця
  • Учасники Всеукраїнського автопробігу зі сходу, заходу, півночі та півдня України розпочали рух, приурочений до святкування 500-річчя Реформації, до столиці два дні тому.

  • Сьогодні, 5 вересня, автомобілісти прибули і до Кам`янця.

У 2017 році християни відзначають 500-річчя від початку масштабного духовного відродження, саме 31 жовтня 1517 року прийнято вважати початком Реформації. В Україні до грандіозних світових святкувань вирішили приєднатися за допомогою автопробігу.

Учасників із нашого міста – 22, вони прийняли естафету від команди з Чернівецької області, яка уже подолала понад 400 кілометрів. Найближчими днями кам`янецькі екіпажі будуть перебувати в Макові, Дунаївцях та Ярмолинцях, а 8 вересня приїдуть у Хмельницький.

Урочиста передача естафети від Чернівецької області до  Хмельницької відбулася сьогодні біля Ратуші. Учасники дійства завершили подію молитвою за мир і добробут у  державі.

Метою автопробігу «Реформація та відродження України» є духовна трансформація людини, яка націлена на об`єднання населення навколо історії та культури нашої держави.

«Автопробіг – це спосіб нагадати людям, що через Писання може реформуватися серце”, - каже координатор заходу Котик Борис.

Для кам'янчан також організували виставку Реформації, яка детально розповідає про історію розвитку протестантської церкви та значення її для України.

Сьогодні о 20:00 запланований показ кінострічки «Лютер» у сквері «Водойма». А 12 листопада у Кам'янці підведуть підсумки святкування.

Автопробіг завершиться 17 вересня у Києві під час святкування Дня Подяки.

Коментарі
keyboard_arrow_up