Як кам’янчани рятуються від спеки?

Як кам’янчани рятуються від спеки?
  • Цього тижня українцям прогнозували рекордно високу температуру повітря.
  • Спека змушує повертатися до перевірених методів охолодження або вигадувати нові.
  • Журналісти «20 хвилин» поцікавилися, як кам’янчани боряться зі спекою.

Погода таки вміє дивувати – то в котрийсь із дня липня могло бути +15 градусів за Цельсієм ( і при цьому ллє дощем, як із відра), то вона може раптово кинути виклик – а як кам’янчани витримають понад тридцятиградусну спеку?

Хтось намагається якомога більше часу провести у приміщенні: в офісі на роботі, вдома, доглядаючи дітей. А є й такі відчайдухи, котрим, хочеш-нехочеш, але потрібно бути під палючим сонцем.

То як вберегтися від спеки?

У мережі рекомендують їсти овочі, фрукти, відварені рибу та птицю. Поки бажано не їсти смажені страви й жирні, а також солодощі. Наголошують на тому, що треба пити багато рідини - не менше 1,5-3 літри рідини на день. І то має бути вода з лимоном, зелений час без цукру, компот. Але не алкоголь (пиво) чи газовані солодкі напої.

Ми запитали у кам’янчан, як вони рятуються від надокучливої спеки. Своїми методами діляться фотографи, письменники, поліцейські, співаки, студенти, активісти.

Дмитро Галило

«Мені в цьому плані пощастило з робочим місцем - фотостудія знаходиться під землею, тому температура тут майже як в погребі літом. Але часто я фотографую надворі людей, то «шкварюсь» на сонці трохи. І раз вже так сталось, що я серед білого дня гуляю вулицями міста, то швидкість пересування значно знижується, і від спеки допомагають морозиво та прохолодні напої».

 

 

Діана Грушанська

«Коли на вулиці спекотно - стараюсь бути вдома і п'ю холодні напої. Інколи їздимо на річку».

 

 

 

 

 

 

Ольга Зьомко

«Я обожнюю літо! Коли виходжу на вулицю, а там  шалено шкварять гарячі сонячні - відчуваю як це взаємно. Формула щастя для мене влітку складається з трьох «К»: кондиціонер-купальник-кола (з льодом!)»

 

 

 

 

Алла Чепелюк

«Виходжу з дітьми на прогулянку тільки в післяобідній час,  коли спека вже спадає. Якщо потрібно по справах,  стараюся все встигнути зробити вранці. Гарно допомагає освіжаючий чай (чорний або зелений ) з льодом та лимоном без цукру.  Дітям - однозначно морозиво. Буває під час спеки набрякають нижні кінцівки, в цьому випадку допомагає прохолодна ванночка. Ну і звісно,  на вихідні стараємось виїхати десь до річки».

Денис Гаврилюк

«П'ю більше води і приймаю холодний душ».

 

 

 

 

 

 

Руслана Марчук

«Просто холодна водичка. І максимум затінку».

 

 

 

 

 

 

Олена Лютаревич

 «Від спеки рятує головна водяна артерія України – Дніпро».

 

 

 

 

 

 

Анастасія Донець

«Застосовуємо режим "сієсти"».

 

 

 

 

 

 

 

 

Михайло Будурович

«Зараз якраз на полігоні... Тому від спеки рятує навіть звичайний затінок. Чи пляшка прохолодної води. Але нічого немає кращого за холодний душ та купання у генеральському озері».

 

 

 

 

Марина Стаднік

«Стараюся не виходити на вулицю. А якшо потрібно кудись вийти,то вдягаюся в шорти і топ».

 

 

 

 

 

А як рятуєтеся від спеки ви? Пишіть свої поради у коментарях.

 

Коментарі (1)
  • Олена

    роблю салат з овочів які тільки достала з холодильника . і п'ю зелений чай з лимоном
keyboard_arrow_up