Як Кам’янець відпочивав на «Zagata Music Day»

Як Кам’янець відпочивав на «Zagata Music Day»
  • Експресивна проза та натхненна поезія, драйвова музика та оригінальний хенд-мейд, мильні бульбашки та гра у бадмінтон і фрісбі…
  • Це далеко не весь перелік того, чим розважав дебютний фест "Zagata Music Day" у Кам’янці вчора, 15 липня.
  • «20 хвилин» були на "Zagata Music Day", і вже мають чим поділитися із читачами.

Заходи такого штибу у Кам’янці – нечасті. Справжньої фестивальної атмосфери місту таки бракує. Ситуацію взялися виправляти організатори «Zagata Music Day». І тепер до арт-музичного фесту «Республіка», що у Кам’янці пройде цьогоріч вже вшосте, приєднався ще й «Zagata Music Day».

На фестиваль, що проходить вперше, завітали чимало молоді не лише з Кам’янця, а й з Хмельницького, Запоріжжя, Києва, Чернівців, Харкова, Миколаєва, і навіть, Праги. На «Zagata Music Day» приходили сім’ями, аби урізноманітнити свій вихідний, не проводячи його вдома, тим самим ще більше поринаючи в рутину.

Тут можна було відпочити у компанії із друзями, послухати добротної живої музики, випити чогось міцного і недуже, поспілкуватися із однодумцями та відомими музикантами.

На території Руської брами було створено дві локації.

 

Перша – у самій брамі, де музиканти грали акустичну  програму.

На фото - гурт "Фліт".

Друга локація – перед входом до брами.

Спершу прозу та поезію читали літератори з Кам’янця - Подільського, Хмельницького, Тернополя, Києва, Львова, серед яких були Олександр Войнарський, Вікторія Вибухова, Каріна Любінецька, Ольга Комарова та Ольга Зьомко.

У ненав’язливій та лайтовій атмосфері учасники фесту відпочивали на тюках сіна, карематах чи просто на траві, слухаючи авторську літературу. Згодом на тій сцені виступить легендарний та улюблений кам'янецький гурт «Пропала Грамота».

Кожен міг глянути на виставку оригінальних та ексклюзивних картин, котрі критикують сучасну поп-культуру. Ба навіть, придбати одну собі.

Хто хотів розім’ятися трішки, міг пограти бадмінтон чи фрісбі.

Можна було з друзями пограти й у настільні ігри.

Або зробити татуаж чи справжнє тату.

Журавликів та хмаринки на «Zagata Music Day» готувала дитяча письменниця Анастасія Введенська з фотографом Ангеліною Єфименко.

Раптово почався дощ. Слухачі «Пропала Грамота» ховалися під деревами, під брамою. Але навіть там, чекаючи, як перестане падати дощ, музиканти імпровізували – грали на барабанах ручних, контрабасі. Такі раптові речі надихали і додали «Zagata Music Day» ще більш живої атмосфери.

Серед анонсованих виконавців на «Zagata Music Day» не змогла приїхати daKooka.

Акустичну програму почав Михайло Якимчук («як ми»). Кам’янчанин натхненно грав авторські композиції у стилі «symbolism». 

На фест також приїхав гурт «Ті, що падають вгору» з Тернополя. Музиканти вперше грали акустичну програму. І навіть коли вибило струм, тернополяни не розгубилися, і продовжували грати й співати акапельно. Навіть це не завадило глядачам відпочивати.

А потім у стилі «реґґі» легкі композиції грали «Zвуки Zемли» з Києва.

Музичний вечір продовжили "ВЄТКА", Sasha Boole, "Фліт".

Один із організаторів заходу, Артур Пелих, журналістам «20 хвилин» розповідає, що до фестивалю готувалися лише місяць:

«Це дуже мало, насправді. Ми будемо вже цього року, як закінчиться цей фествиаль, з вересня почнемо промо наступнорічного фестивалю. І до того часу, надіюсь, ми підпишемо того хеда, від якого люди будуть просто тащитися, щоб просто приїхати і чекати, щоб побачити цього виконавця. Це буде американський сінгер-сонграйтер, який в Україні ще ніде не виступав. Найближче, де він виступав до нас, це була Польща. Тому, ми надіємося, що ми привеземо. Тобто ми будемо виходити на європейський ринок, - розповідає про плани Артур Пелих, - Це робилося навіть більше не як фестиваль, а як концерт одного виконавця – Sasha Boole. З концерт у й розрослося, власне, цей фестиваль».

Коментарі
keyboard_arrow_up