Як себе почуває хвора на дифтерію фармацевтка

Як себе почуває хвора на дифтерію фармацевтка
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • 21-річна хмельничанка досі лікується
  • Внаслідок дифтерії у неї почалися проблеми  із серцем.
  • Медики обстежують усіх, хто контактував із хворою.

Нагадаємо, що у Хмельницькому зафіксували захворювання на дифтерію. Небезпечну хворобу виявили у 21-річної фармацевтки. Детальніше за посиланням.

Як вона себе почуває після тижня лікування, повідомили журналісти vsim.ua.

Випадок дифтерії підтвердився, однак сироватки від цієї хвороби немає в Україні. Дівчина проходить курс медикаментозної терапії, а ще її додатково лікують від міокардиту. 

  • Наразі у дівчини спостерігається стан середньої тяжкості з полегшенням. Міокардит іще є, але вже легкого ступеню. Дівчині зараз колять антибіотики. Також проводять дизінтокаційну терапію. Лікування неспецифічне. Але виходимо з того, що є. Прогнози, щодо одужання пацієнтки поки давати зарано, - повідомив начальник управління охорони здоров'я Хмельницького Борис Ткач.

З дівчиною контактувало 14 осіб. Усі вони пройшли обстеження. 

  • Ми перевірили людей із групи ризику, тобто тих, хто мали безпосередні контакти з дівчиною. Вони здорові. Частина з цих людей пройшли навіть щеплення. Це було їх особисте бажання, - розповів Борис Ткач.

Сьогодні - це єдиний випадок дифтерії у Хмельницькому. Однак,  начальник управління охорони здоров'я наголошує на тому, що прецедент є. А щоб убезпечити себе від чергових випадків - краще вакцинуватися.

  • Якщо вірус виявили, то ризик зараження збільшується у рази. Хвороба дійсно небезпечна і часто призводить до летальних наслідків. У дівчини є імунітет до вірусу, бо вона була вже вакцинована. Якщо дифтерія повториться у невакцинованої людини, наслідки можуть бути гірші, - пояснює медик.

Також він зазначає, що якісна вакцина від дифтерії у Хмельницькому є в повному обсязі. Зробити щеплення можна у будь-якій амбулаторії сімейної медицини для цього потрібно лише звернутися до свого сімейного лікаря. Щеплення проводять безкоштовно і для дітей, і для дорослих. 

Коментарі
keyboard_arrow_up