Як створити святковий настрій? Покрокова інструкція

Як створити святковий настрій? Покрокова інструкція
  • Ви вже зробили генеральне прибирання в оселі, склали новорічне меню та витратити чимало часу на закупки продуктів, усі подарунки найближчим людям готові й тільки чекають, коли їх подарують, а святкового настрою досі немає?
  • Та ще, як на зло, за вікном сіро, а на асфальті замість густого покриву снігу - калюжі. То як налаштувати себе на свято?
  • Журналісти “20 хвилин” підготували покрокову інструкцію.

За два дні - Новий Рік. Цей період завжди асоціювався із чимось казковим, магічним та майже чарівним. В дитинстві допізна грали в сніжки з друзями, ліпили сніговика та будували льодові замки. А, коли приходили додому з мокрими рукавицями, червоними щічками та гарним настроєм, там саме кипіли приготування до свят: принесли ялинку, яку треба як слід прикрасити, з кухні доноситься аромат смакоти. А ти першим ділом - тягнешся за цукеркою, яку залишив “на потім” у своїй скарбничці.

Трішки подорослішавши, святкову атмосферу треба створювати уже самим. А як її створити, як у самого новорічного настрою немає? Ми спробували підготувати коротку інструкцію, яка, сподіваємось, допоможе налаштувати вас на святкову атмосферу.

Крок 1. Налаштувати себе на свято - ввімкнути відповідну музику.

Перш, ніж почнете якісь приготування, вимкніть телевізор - налаштуйте себе на свято. Музика завжди була найліпшим помічником для створення певного настрою. Ми підібрали для вас декілька треків. До плейлиста ввійшли найвидатніші зразки “різдвяного” блюзу та джазу, а також, звісно ж, легендарна українська композиція. Вмикаємо композиції.

Крок 2. Декор в оселі - тимчасово без ялинки та взагалі без “дощику”

Звісно, найзнанішим елементом декору оселі в період Нового Року є пишно вбрана ялинка. Але якщо ви ще не встигли її придбати, то не слід відмовляти собі у святковому настрої. Тож, слухаючи “Jingle Bells Rock” чи “Щедрик”, можна приступати до декорування оселі. Підготуйте декілька свічок, аромалампу, миготливі вогники, бантики, композиції з ялинкових шишок та інші дрібнички. Намагайтесь підібрати ці деталі, аби вони всі збігалися за концепцією та кольором.

Миготливими вогниками можна прикрашати не лише ялинку. Не менш атмосферно вони мають вигляд на вікні, полицях із книгами, або просто - на килимку. Різними милими дрібничками прикрасіть всю кімнату, або ж навпаки - створіть один святковий куточок. Можна використати й подушки зі сніжинками, місткі шкарпеточки з оленями, в які слід покласти цукерки та інші смаколики, розставите плюшеві іграшки-пингвики або Санта Клауси. Одним словом - витягуйте з ящиків все, що у вас асоціюється із Новим Роком та Різдвом.

Коли зайде сонце, створіть романтичну, напівінтимну атмосферу - запаліть свічки та розкладіть їх там, де вважаєте за потрібне. Але пам’ятайте правила безпеки!

Ароматерапія - не менш важливий момент. Найліпше - придбати запашні мандаринки: так і аромат буде в кімнаті, і себе потішите смачненьким. А ще варіант - запалити аромалампу, накрапати трішки олії мандарину, апельсину, кориці та гвоздики, лаванди чи ванілі. То вже на ваш смак.

Крок 3. Відпочинок та насолода атмосферою.

Зваріть собі какао, гарячий шоколад або глінтвейн, прихопіть цукерок, мандаринок чи олів’є (вашу топову “найноворічнішу” страву). Загорніться у теплий плед, і ввімкніть фільм, який асоціюється для вас із Різдвом та Новим Роком. Наприклад, “Старий Новий Рік”, “Різдвяне пограбування”, “Гаррі Поттер і філософський камінь”, “Подарунок на Різдво”, “Щасливого Різдва”, “Різдвяна історія”, “Сім’янин”, “Відпочинок за обміном”. А, якщо ви ще не втомились від Кевіна та його пригод - “Один вдома” - і перша, і друга частина. Та найкраще - поринути в усю цю атмосферу із найдорожчими.

Налаштуйте себе на лайтовий і святковий настрій, спробуйте усі негативні думки залишити позаду. І вже за два дні з новими силами та амбіціями почати Новий Рік!

Коментарі
keyboard_arrow_up