Як таборували кам'янецькі пластуни

Як таборували кам'янецькі пластуни
Фото прес-служби "Пласту" у Кам'янці - Подільському
  • Цьогоріч «Пласт» відзначав 105-ту річницю від дня заснування організації.
  • Вже вдруге кам’янецькі платсуни відвідали пластовий табір «Портал».
  • Чого навчалися пластуни – читайте далі.

Вже вдруге за цей рік відбувся пластовий табір «Портал» обласного рівня. Провели таборування у  мальовничому селі Антоніни, що на Хмельниччині. Участь взяли 39 юнаків та юначок віком від 11 до 17 років з Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Шепетівки, Теофіполя, Староконстянтинова, Києва та Енергодару.

 Основною метою табору «Портал» було навчання дітей самозарадності за пластовою (скаутською) методикою, а також організація якісного активного відпочинку дітей. Комендантом табору був старший пластун Віктор Годний, голова пластового осередку в Кам’янці-Подільському.

Таборова програма допомогла учасникам ознайомитись із історією України, основами краєзнавства на прикладі дослідження старовинного селища Антоніни, орієнтуванню на місцевості, куховарства на відкритому вогнищі, основ поводженню на воді із запливами на байдарках, побудові таборових конструкції, вивченням українських пісень, спортивних ігор та основ радіозв’язку. Родзинкою відпочинку були нічні вишколи, вечірні співи біля ватри, оригінальні смаколики таборової кухні та гостьовий день, де діти ділились своїми новими набутими знаннями із батьками та гостями «Порталу».

Цього літа це - вже другий табір кам‘янецьких пластунів. Перший відбувся на початку червня в селі Смотрич, Дунаєвецького району для учасників 6-11 років.

Усі учасники пластового табору «Портал» обласного рівня бажають кам’янчанам гарного літнього відпочинку і активного дозвілля!

Матеріал і фото підготував прес-центр Скаутської організації «Пласт», м. Кам’янця-Подільського

Коментарі
keyboard_arrow_up