Ярмак, “Jinjer”, “Space of variations”: у Кам’янці провели “Живу бібліотеку”

Ярмак, “Jinjer”, “Space of variations”: у Кам’янці провели “Живу бібліотеку”
  • У рамках фестивалю “Respublica” кам’янецька “СД Платформа” організувала “Живу бібліотеку”.
  • Замість книжок - успішні музиканти, які розповіли про свій досвід, про принципи їхньої творчості та поділилися пордами з музикантами-початківцями.

1 вересня на зустріч завітав відомий реп-виконавець - “Ярмак”. Репер розповів про те, як почалася його творча діяльність: від КВН-щика, який через рід свого хоббі почав зазнавати зневаги та глузувань з боку своїх колег з команди, до популярного українського репера.

Музикант каже, що завжди є спад, завжди є творча “яма”, але з неї треба з гідністю вибиратися. Своєю місією “Ярмак” вважає спробувати змінити суспільство із озлоблених та непросвітлених на щирих та освічених людей. Такими він вважає молодь до 20-ти років, бо після цього віку особистість важко змінити. Репер каже, що, преш за все, аби змінити якісну складову шоу-бізу, треба створити центр, де молоді виконавці могли б знайматися, навчаючись у професіоналів. “Ярмак” зізнається, що живе так, що йому ні за що не соромно. Цього ж і навчає завдяки своїй музиці - жити, щоб не втратити совісті та людяності.

У музичному світі “королями” вважає рокерів, згадуючи концерт “AC\DC”, порівнюючи його із виступом Макса Барських.


Наступного дня, 2 вересня, на бесіду завітали учасники гурту “JINJER” - ударник  Влад Уласєвич та бас-гітарист Євген Абдюханов.  Гурт “JINJER” почав свою активну творчу діяльність у Горлівці, на Донеччині. Але політична ситуація в країні позначилася на діяльності музикантів. Колектив був змушений виїхати з рідного міста, залишивши рідних, друзів, колег. Тамтешня обстановка не залишала можливості працювати гурту. Два роки колектив жив і працював у Львові. Учасники гурту розповідають, що перші дні були найважчими: їли лише гречку, виступали будь-де, де запрошували і за будь-які гроші.

Жінкам важче опанувати екстрім вокал, ніж чоловікам. Колеги вокалістки розповідають, що Тетяна, аби навчитися екстрім-вокалу, виходила в ліс взимку й вночі і там вчилася цій манері виконання. Музиканти розповідають, що найцікавішою реакцією на екстрим-вокал вокалістки гурту Тетяни Шмайлюк - дядя Юра назвав їх гуртом “Антитіла”. А найзвичніша - думка про те, що в колективі - два вокалісти.

Гурт об’їхав з концертами всі країни Європи, крім Норвегії. Але й там скоро відіграють. Про аудиторію кажуть, що в Італії, не зважаючи на ніби-то запальний темперамент італійців, слухачів найважче розрухати на концертах. Учасники “JINJER” вважають себе європейською групою з України.

Музикантом за фахом є лише  ударник  Влад Уласєвич, який закінчив музичне училище, де грав на фортепіано. Тетяна та Євген - лінгвісти, Роман та Олександр - інженери.


Відразу після бесіди із хлопцями з колективу “JINJER” у розмову із слухачами “Живої бібліотеки” влилися музиканти з вінницького гурту “Space of Variations” - Олексій Зацерковний (гітарист\вокаліст) та Дмитро Кожухар (вокаліст).

Хлопці розповіли про початок роботи в музичному гурті, а потім про те, як 5 років у творчості була перерва. Деякі учасники упродовж п’ятирічної перерви абсолютно перестали займатися музикою. Раніше колектив називався “Пространство вариантов”, композиції виконувалися російською мовою. Після реюніону гурт перейменували - перевели попередню назву англійською мовою - “Space of Variations”. Так колектив назвали завдяки одноіменній книзі В. Зеланда. Словосполучення символізує простір, де можливо все. Музиканти готові до експериментів, і хочуть виступати не лише в Україні, а й показати свою творчість за кордоном.

Учасники гурту радять відвідувачам “Respublic-и”, аби максимально відчути енергетику колективу, треба стояти якомога ближче до сцени.

Після бесід кожен шанувальник мав змогу сфотографуватися із кумиром, попросити в нього автограф. 

Коментарі
keyboard_arrow_up