За незаконне звільнення Фонд соцстрахування сплатить дев’яносто тисяч штрафу

За незаконне звільнення Фонд соцстрахування сплатить дев’яносто тисяч штрафу
  • Хмельницький апеляційний суд поновив на посаді незаконно звільненого кам’янчанина

Хмельницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу кам’янчанина на рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.  Згідно з рішенням чоловікові відмовили у скасуванні наказу про звільнення, поновленні на роботі і виплаті зарплатні за час вимушеного прогулу, повідомляє прес-служба суду.

До лютого 2018 року чоловік обіймав посаду керівника одного із відділів Кам’янець-Подільського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області. «Керівника» звільнили у зв’язку із скороченням штату працівників – його посаду не внесли до нового штатного розпису.

«Згідно із частиною третьою статті 49-2 Кодексу законів про працю України, одночасно з попередженням про звільнення, у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці власник, або уповноважений ним орган пропонує працівникові іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації», - йдеться у постанові Хмельницького апеляційного суду.

Чоловікові  мали б запропонувати іншу посаду в установі, якщо така була вакантною. А вона була -  у Деражнянському відділенні, однак кам’янчанину її не запропонували і цього не врахував суд. Першої інстанції.

Крім поновлення на посаді незаконно звільненого працівника суд стягнув з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області більш як дев’яносто тисяч гривень – суму середнього заробітку за рік вимушеного прогулу.

Коментарі
keyboard_arrow_up