Замовник будівництва у Старому місті сплатить півмільйона гривень на розвиток Кам’янця

Замовник будівництва у Старому місті сплатить півмільйона гривень на розвиток Кам’янця
Фото: https://www.volyn24.com/
  • Кам’янецька прокуратура подала позов на замовника будівництва в історичній частині міста.
  • Кооператив не уклав договору про пайову участь.

Кам’янець-Подільська прокуратура встановила, що впродовж 2014-2015 років одним із житлово-будівельних кооперативів здійснено реконструкцію втраченої історичної забудови, розташованої на площі Польський ринок у Кам’янці-Подільському, з пристосуванням її під житловий будинок з інфраструктурою туризму.

Коли роботи завершилися, суб’єкт господарювання задекларував майже 2 тисячі квадратних метрів загальної площі введеного в експлуатацію об’єкта будівництва.

Однак із заявою щодо укладення договору про пайову участь до органу місцевого самоврядування він не звернувся. Окрім цього, кооператив проігнорував і відповідні звернення міської ради з пропозиціями укласти правочин та сплатити  відповідні кошти.

Порушення визначеного законом зобов’язання зумовлює ненадходження до місцевого бюджету коштів пайової участі на загальну суму 498 тисяч гривень. Тому, як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків, з метою захисту інтересів територіальної громади та стягнення завданих збитків, місцева прокуратура звернулась до суду.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької прокуратури, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Відтак, замовник будівництва сплатить до місцевого бюджету півмільйона гривень на розвиток інфраструктури Кам’янця-Подільського.

Коментарі
keyboard_arrow_up