До Кам’янця туристи приїжджають заради відпочинку

До Кам’янця туристи приїжджають заради відпочинку
Христина Будурович, учасниця факультету муніципального управління, проводила в листопаді опитування серед гостей Кам'янця – Подільського. Згідно із результатами, більшість туристів до Кам'янця приїздять, аби відпочити.

Як йдеться на офіційному сайті Кам’янець – Подільської міської ради, упродовж листопада опитали 300 туристів, більшість із яких - віком від 26 до 40 років. Відповідно до отриманих даних, 205 мандрівників приїжджали до нашого міста заради відпочинку і розваг. 105 осіб перебували в Кам’янці всього одну ніч, майже стільки ж залишалися на два повноцінних дні.
104 людини добиралися до міста потягом, 79 – власним автомобілем, 53 – рейсовим автобусом. Найбільше із Києва – 130, Західної України – 75, Центральної України – 42, інших країн - 11. 127 із 300 опитаних проживали в готелях, решта – у близьких та рідних або не ночували взагалі.
Щодо кількості коштів, які залишають у нашому місті відвідувачі, то 94 респонденти вказали до двох тисяч гривень, 62 – від двох до п’яти, 21 – від п’яти тисяч гривень. Найбільше опитаних туристів за професією – це наймані працівники (132), підприємці (55), студенти (48).
У анкеті був пункт і щодо зауважень. Основне, на що звернули увагу мандрівники, це – мала кількість цілодобових закладів, відсутність цілодобової аптеки, громадського туалету.
За словами Христини, проект, який реалізовується за досвідом Львівської міської ради, продовжуватиметься і надалі. Зокрема, в травні з початком нового туристичного сезону. Його основна мета – покращення якості надання готельних і ресторанних послуг, розвиток туристичного бізнесу .

Коментарі
keyboard_arrow_up