То вулицю Суворова у Кам’янці таки перейменують?

То вулицю Суворова у Кам’янці таки перейменують?
  • У Кам'янці досі не перейменована вулиця Суворова та провулок Піонерський.
  • Що пов'язано саме із вулицею Суворова - питання гостре і досі відкрите.
  • Мешканці вулиці категорично проти перейменування, а члени комісії - навпаки.

Вчора,11 жовтня, відбулось чергове засідання топонімічної комісії. Розглядали питання про перейменування вулиці Суворова та провулку Піонерського. Про це йдеться на сайті міськради.

Питання про перейменування цих адрес є доволі затягнутим. Мешканці вулиці Суворова категорично відмовляються, аби перейменування зачепило адресу, за якою вони проживають. Кам’янчани навіть звернулись до Інституту історії України та отримали відповідь про те, що будь-які об’єкти, вулиці, провулки  пов’язані з іменем Суворова не підлягають закону про декомунізацію. Але зовсім іншої думки дотримуються декілька членів комісії.
З провулком Піонерським ситуація дещо простіша - згідно закону про декомунізацію,  він таки потребує зміни назви. А от питання про перейменування вулиці Суворова - досі відкрите.

Закрити його не вдалось і на вчорашньому засіданні. Врешті-решт, питання вирішили винести на сесію. Депутати поставлять крапку над “і” й щодо питання перейменування провулку Піонерського. Наразі є 3 пропозиції: Скаутський, Затишний та Наталі Забіли.

 

Коментарі (1)
  • Буд Камянець

    Царські імперіалісти ці жителі вул. Суворова що виступають проти перейменування, по цій вулиці будуть ходити їх діти хто для них Суворов що він зробив доброго для міста? Нічого це полковник російської імперії!!!!!
keyboard_arrow_up