У Кам’янці заступника міського голови звинуватили у корупції

У Кам’янці заступника міського голови звинуватили у корупції
  • Сесія міської ради вчора, 7 листопада, розпочалась із мітингу під стінами адмінбудівлі виконкому.
  • Як виявилось, чинного заступника міського голови Савчука Вадима звинувачують у корупції.

Вчорашня сесія міськради не була такою, як завжди. Підходячи до будівлі міськради, зустрічаємо мітинг. Десь із півсотні юнаків та дівчат, вбрані у білі куртки із лого радикальної партії. Хлопці запалили фаєр, місцевий депутат Гурома Степан розмахує прапором України. 

 Опісля показового протесту весь гурт молоді рушив всередину будівлі міськради. Питаємо в учасника мітингу, що то за протест. “Проти корупції”, - відповідає хлопець, не повертаючи голови. Запитуємо, чи щось скаже конкретно? Юнак відповідає: “На сесії все побачите”. Уточнюємо у дівчини в такій же білій куртці. Та і слова не мовила у відповідь на наше запитання.

Як виявилось згодом, депутат міськради Гурома Анатолій підготував звіт тимчасової контрольної комісії по перевірці фінансово-господарської діяльності КП «Кам’янець-Подільська міська стоматологічна поліклініка».  У тому звіті Гурома зокрема висунув пропозицію про звільнення Савчука Вадима через ситуацію із вікнами в "стоматполікілінку" та грошима, виділеними на них. Адже саме Савчук Вадим наразі відповідальний за  виконання у Кам'янці державної політики зокрема у сфері охорони здоров’я.

Усю цю ситуацію Савчук Вадим назвав “політичним замовленням”. Заммера пояснив, що, якщо його й звинувачують у корупційних схемах, то правоохоронці повинні показати факти, які підтвердять звинувачення.

Втім за звіт тимчасової комісії вцілому депутати проголосували “за”.

На своїй сторінці у facebook міський голова Михайло Сімашкевич назвав цю ситуацію "замовленою акцією":

“Ну а щодо вистави, яку розіграли перед початком сесії, навіть слів не можу підібрати. Однозначно, що акція - замовлена, чути хотіли тільки себе. Завтра вранці планую зустріч з пресою з даного питання”.

За оновленням слідкуйте із “20 хвилин”.

Коментарі
keyboard_arrow_up