Оксана Лівач: " Я знову доказала, що немає кращих в Європі"

Оксана Лівач: " Я знову доказала, що немає кращих в Європі"
  • З 27 червня по 2 липня у німецькому місті Дортмунд проходив чемпіонат Європи з боротьби серед юніорок.
  • Україну представила студентка КПНУ імені Івана Огієка - Оксана Лівач.
  • Дівчина, ростом 1,52м перемогла австрійку, росіянку, полячку і німкеню.
  • Додому Оксана повернулася чемпіонкою Європи з боротьби серед юніорів.
  • Журналісти "20 хвилин" поспілкувалися із Оксаною Лівач та розпитали про змагання у Німеччині.

 Чому ти обрала боротьбу?

Перед боротьбою я була така дівчинка спортивна. Спочатку це було плавання, туризм, ще в школі їздила на різні спортивні естафети. Але боротьба все одно мені дуже подобалася. Моя сестра також цим займалася, були в неї перемоги і мені цей дух перемоги дуже подобався. Хотілося отак теж доказувати і перемагати.

Як готувалася до змагань у Дортмунді?

До цих змагань нас збирали в Києві, вся юніорська збірна, всі дівчата в різних вагових категоріях – всіх збирають в олімпійській базі «Конча-Заспа», де проводять за два тижні до змагань збори, де нас підготовлюють. Там проводяться по три тренування на день, зарядка. Важкувато саме на зборах. Але ближче до змагань навантаження зменшуються. Тому що нам теж потрібно набратися енергії, щоб потім було чим боротися.

Серед 4 поєдинків, з ким було найважче боротися?

У цих змаганнях я перемогла своїх суперниць достроково, за явною технічною перевагою. Тобто я перемогла їх швидше, встановленого часу. Поєдинок триває шість хвилин. Всі поєдинки я провела до трьох хвилин. Тобто технічно я набрала багато очків, що сенсу проводити далі поєдинок не було потрібно. .

Чиє привітання з перемогою було для тебе найціннішим?

Дуже було багато привітань після перемоги і всі привітання були дуже приємні. Окремо когось назвати не можна. Навіть є такі люди, від яких не очікувала, що можуть привітати і навіть дуже приємно, що люди поцікавилися, дивилися, пишуть : «Ми так вболівали, дивилися, дуже класно боролася».

Як встигаєш поєднювати навчання в університеті і тренування, змагання?

В університеті дуже нам помагають. Ми, коли можемо, приїжджаємо туди і дають нам завдання, щоб ми повчили самостійно в більшості. Ставляться з розумінням.

Через який період тренувань ти почала вигравати?

Не зразу все. Я взагалі така, що на тренуваннях стараюся викладатися, працювати так, як потрібно. Тому, коли працюєш, воно десь випливає. Я собі говорю, що праця даром не пропадає і коли-небудь вона віддасться.

Що означає перемога на цьогорічному чемпіонаті Європи для тебе?

Я минулого року також виграла чемпіонат Європи, тільки в меншій ваговій категорії. А це, ніби я знову доказала, що немає кращих в Європі. Це означає, що я можу ще дальше іти, ще перемагати і більше вершин підкоряти.

Які наступні змагання тебе чекають?

Наступні змагання – це чемпіонат світу серед юніорів. Він буде десь через місяць. Зараз я кілька днів відпочиваю, відновлюю сили і будемо знову готуватися до нових змагань.

Що побажаєш читачам "20 хвилин"?

Побажаю йти всім до цілі, якої вони хочуть, щоб не зупинялися і далі йшли, і щось получиться з того, якщо працювати наполегливо.

Довідка:

Лівач Оксана Василівна

Дата народження: 14 травня 1997 року.

Навчається у КПНУ імені Івана Огієнка на факультеті фізичного виховання.

Майстер  спорту міжнародного класу з боротьби

Коментарі
keyboard_arrow_up