Річкою, каньйоном, на велосипеді: як у Кам’янці пройшов перший ТУРатлон (ФОТО)

Річкою, каньйоном, на велосипеді: як у Кам’янці пройшов перший ТУРатлон (ФОТО)
  • Цьогоріч уперше у Кам’янці – Подільському пройшов ТУРатлон.
  • Сьогодні, 22 квітня, хлопці та дівчата випробовували себе на витривалість, силу, спритність. Маршрут - 9 кілометрів. Спортсмени бігли, плавали, їхали на велосипедах.  
  • Журналісти «20 хвилин» пройшли зі спортсменами маршрут ТУРатлону і підготували матеріал.

Дев’ята ранку. Погода не тішить сонцем, а вітер змушує одягтися тепліше. Та попри таку синоптичну ситуацію, на Лебединому озері людно. Тут стартує перший у Кам’янці – Подільському ТУРатлон. Уже зареєстровані учасники змагань розминаються, бо знають, що попереду – серйозні змагання.

Спробувати свої сили до Кам’янця приїхали гості із Хмельницького, Рівного, Чернівців, Закарпаття. Участь у змаганнях взяли і чоловіки, і жінки абсолютно різного віку.

Ось, наприклад,15-річний студент міського ліцею №18, Анатолій.

Юний спортсмен зізнається, що у таких змаганнях пробує сили вперше. Каже, що не боїться ні перепон, ні старших та досвідченіших конкурентів:

«Беру участь тому, що це дуже цікаво. Не хочеться вдома сидіти, за комп’ютерами, хочеться активно відпочивати. Я не змагаюся, щоб зайняти перше місце, а заради цікавості».

Вперше на таких змаганнях і 30- річний кам’янчанин Андрій.

Чоловік пояснює, чому бере участь у ТУРалоні:

 «Нема що робити. Скучно. Суботній ранок – скучно вдома».

Досвідчений кам’янецький спортсмен, 29-річнний Арсеній теж у таких змаганнях пробує себе вперше:

«Потому, что в Каменце такое впервые. Потому, что тот спорт, которым я занимаюсь (КроссФит), готовит человека к преодолению любых трудностей в природе.  А вот такое мероприятие – это прекрасный шанс испытать себя в трудностях нашего каньона. Это в Каменце впервые, и поскольку я являюсь тем, кто представляет спорт в Каменце, я не мог такое пропустить. То есть, это и интересно, и азартно.   Ну не знаю, чего ожидать от сплава совершенно. Я даже не знаю, как там баланс держать, как держать ноги, чтобы не замочить их. Хотя, наверное, придется их замочить. Ну посмотрим. Но все в одинаковых условиях".

Тендітні панянки теж хочуть змагатися. Не бояться конкуренції з боку чоловіків.

Тетяна, 35 років, кам’янчанка (на фото - у центрі):

«Це - вперше. Беремо участь для отримання насолоди від заходу. Немає ще страху, але ми в процесі».

Тож як все відбувалося?

По-черзі, за номерами, учасники стартували з Лебединого озера.

Далі вони бігли сходами униз, у каньйон.

Бігли через місток.

Потім переправлялися через річку.

Далі - підйом на напівзруйновані сходи і спуск із них.

Настуний етап – сплав на сноу-тюбах.

Опісля – біг за велосипедами, на яких потім підйом на гірку.

Після чого, проїхавши через Старе місто, фінішують біля Ратуші. І так кожен учасник. Рушали, орієнтовно, у проміжку в три хвилини.

Один за одним до фінішу приходили спортсмени. Відпочивши, учасники ТУРатлону обмінюються між собою враженнями.

От фінішував ще один учасник.

Переводячи подих, 24-річний Андрій із Кам'янця, ділиться враженнями:

"Дуже сподобалося. Частіше б таке проводити. Може, зі змінами в маршруті. Найважче – біг. Бігати не люблю. Плавати – люблю. І погода – якраз".

Спортсмени діляться емоціями - показують, як у слпаві на сноу-тюбах намочили черевики та штані.



Пізніше, визначили переможців. Було дві категорії – жіноча й чоловіча. У кожній – три призових місця. Переможців обрали за часом: хто швидше пройшов дистанцію. До речі, цьогорічний призовий фонд – 20 000 гривень. Перше місце – 5 тисяч гривень, друге місце – 3 тисячі, третє – 2 тисячі гривень. На фото - усі призери.

Команда жінок. Третє місце здобула кам'янчанка Дайнега Сніжана (у помаранчевій футболці). Друге місце – Анна-Марія Біба з Прикарпаття (у синій кофтині). Перше місце – Любов Бойко з Чернівців (посередині серед дівчат).

Команда чоловіків. Усі призери – кам'янчани. Третє місце – Касапчук Сергій (посередині між хлопців праворуч). Друге місце – Павло Бурковський (у кофтині Супермена). Перше місце - Заянчуковський Роман (третій зправа).



Усі учасники отримали пам’ятні сертифікати.

Коментарі
keyboard_arrow_up