Штанги, гирі, витривалість. У Кам’янці – Подільському відбулися змагання із кросфіту

Штанги, гирі, витривалість. У Кам’янці – Подільському відбулися змагання із кросфіту

Сьогодні, 10 липня, у Кам’янці - Подільському було гаряче. Але зовсім не тому, що надворі літо. У місті пройшли змагання із кросфіту «Street Knights Games». Як це було – бачили «20 хвилин».

Перед стартом змагань спортсмени оглядають інвентар, з яким вже за кілька хвилин почнуть боротися, аби здобути звання найбільш підготовленого спортсмена Кам’янця – Подільського.  Відчутно, що юнаки нервують. Кожен перед стартом змагань намагається якомога ліпше розім’яти м’язи аби уникнути травм.  

Арсен Даниленко

- Основная цель - популяризация кросфита . Такой вид спорта в мире сейчас очень популярен, а в Украину он недавно дошел. Плюс, конечно же, это все в рамках популяризации здорового образа жизни и спорта, физических навыков, - розповідає  Арсен Даниленко, орагнізатор, ініціатор, ведучий і учасник змагань. -  Кросфит – это универсальная подготовка атлета ко всем физическим препятствиям, которые могут быть в природе. Включает этот спорт элементы из тяжелой атлетики, гимнастики, бега и других видов тренировок. И все это исполняется в интенсивном темпе.

Участь у спортивних змаганнях сьогодні взяли 12 атлетів. Суть спортивного конкурсу полягає у тому, що всіх учасників ділять на 3 команди. Загалом є 5 заходів, які представляють собою ряд фізичних вправ. Так, наприклад, перший івент складається із таких завдань: спершу юнками повинні піджатися на турніках, відразу після чого в стійці на руках віджатися від підлоги, а потім – підняти гирю. Після завершення учасники продовжують виконання цього алгоритму знову. І так – 15 хвилин.

Із захопленням спостерігали за атлетами кам’янець-подільці, коли спортсмени долали другий, силовий, івент – підйом штанги на груди. Починаючи із 50 кілограм, з кожним колом додавали ще 10, 10, 5, 5, кілограм. Поступово учасники сходили із завдання. Але беззаперечним лідером у цьому змаганні був Стюхін Влад. Юнак залишився лідером і в конкурсі з підняття штанги, піднявши максимальну вагу – 190 кілограм.

Аня, Даша та Аня , 8-річні глядачки,  вже обрали собі фаворитів, і вболівали за парубків, не приховуючи хвилювань.

Естетика спорту та атлетичної тілобудови спортсменів прикувала погляди місцевих жителів. Ба більше, юнаки давали приклад найменшим глядачам, бо ті намагалися повторити вправи й собі. І не тільки малеча надихнулася атмосферою.

Не обійшлося без травм.

Атлети, стомлені та знесилені, намагалися зібрати всю волю в кулак і відчайдушно продовжували змагання.

Аби й глядачів розім’яти, організатори влаштували конкурс, умовою якого було якомога довше простояти в позі «їздець». Переміг Василь із Чемерівців.

І все ж, у результаті змагань перше місце виборов Михайлов Денис із смт. Скала-Подільська, Другим став Павло Бурковський, а третім - Арсен Даниленко.

Михайло Денисов (посередині). І місце

Павло Бурковський. ІІ місцеАрсен Даниленко. ІІІ місце

Організатори змагань пообіцяли, що наступного року продовжать традицію змагань, ще більше розщирюючи межі.

Коментарі
keyboard_arrow_up