Більше тисячі українців захворіли на кір за останній тиждень

Більше тисячі українців захворіли на кір за останній тиждень
  • В Україні за останній тиждень на кір захворіли 1319 осіб
  • Про це у мережі Facebook повідомила прес-служба МОЗ України

“В Україні зафіксовано загрозливе зростання захворюваності на кір: лише за останній тиждень на кір захворіли 1319 людей, а з початку року — понад 35 тисяч. Найвищі показники захворюваності і смертності від кору фіксуються в тих областях, де найменше вакцинованих дітей і дорослих”, — йдеться у повідомлені.

Хмельниччина має всі види вакцинації закуплені на суму понад 9 мільйонів гривень з державного бюджету. Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я, оприлюдненим у серпні 2018 року, Україна посідає одне з перших місць в антирейтингу країн Європи за кількістю захворювань на кір. Міністерство нагадує українцям, що зупинити кір може колективний імунітет. Коли не менше 95% українців будуть вакцинованими проти кору.

Кожен кам'янчанин може:

  • перевірити свою карту щеплень: дві дози вакцини КПК захищають від кору упродовж усього життя, а у разі хвороби - значно зменшують ризик тяжких ускладнень;
  • якщо ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення були зроблені вам чи вашій дитині і не збереглися медичні дані про щеплення, зверніться до свого лікаря - терапевта, педіатра чи сімейного лікаря. Перевірити наявність імунітету від кору, краснухи і паротиту можна за допомогою лабораторних аналізів. Перед вакцинацією лікар направить здати аналізи (на виявлення IgG до вірусу або інші) - це швидкий та простий спосіб з’ясувати чи маєте ви імунітет, щоб захиститися від захворювання.
  • якщо ви чи ваша дитина пропустили обидві або тільки другу дозу вакцини КПК за Календарем щеплень, якнайшвидше зверніться до медичного закладу, щоб отримати щеплення. Вакцини КПК є безоплатними для усіх дітей і підлітків до 18 років, а також для дорослих із груп ризику: медиків, освітян, студентів, військових, учасників Операції об’єднаних сил.
Коментарі
keyboard_arrow_up