Рівень вакцинації кам'янчан знизився до 19%

Рівень вакцинації кам'янчан знизився до 19%
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • Лікар-епідеміолог О Керничний повідомляє, що упродовж останніх років серед містян знизився рівень вакцинації, детальніше читайте у матеріалі

Працівники держсанепідслужби Кам’янця-Подільского та Кам’янеччини наголошували на необхідності проведення щеплень — захисту себе, своїх дітей від інфекційних захворювань.

За повідомленням лікаря-епідеміолога О Керничного, з 2016-2018 роки вакцинації проти дифтерії, кашлюку та правця серед містян в певні роки мали абсолютні провали з питання імунопрофілактики. Так, коли у 2017 та 2018 роках об’єм щеплень становив 66-68 % від запланованих, то у 2019 році -19%.

"Якщо ми на даний час не реєструємо випадків захворювання на дифтерію, то на кашлюк діти хворіють із року в рік. Тоді, коли за 2018 рік в Кам’янець-Подільському районі на кашлюк захворіла 1 дитина, а в місті Кам’янець-Подільському -4, то тільки за 3 місяці 2019 року в місті та районі захворіло по троє дітей.

Всі захворілі діти були не щепленими проти дифтерії кашлюку та правця", йдеться у повідомленні Хмельницького обласного лабораторного центру.

      Що таке кашлюк?

Кашлюк – це гостре інфекційне захворювання з довготривалими приступами затяжного спастичного кашлю, ураженням дихальних шляхів, судинної та нервової систем.

Заразитися можна від хворої на кашлюк людини повітряно-крапельним шляхом. Сезонність — весняно-літня, а інкубаційний період в середньому становить від 3 до 14 днів (максимальний 21 день).Перенесене захворювання залишає тривалий імунітет.

Єдиним та дієвим методом профілактики захворювання на кашлюк – це вакцинація.

"Вкотре наголошую – робіть все, щоб ваша дитина була максимально захищена, тому що тільки ви в певний період її життя за неї відповідаєте", акцентує лікар.

Коментарі
keyboard_arrow_up