У Кам’янці спалаху кору не зафіксовано

У Кам’янці  спалаху кору не зафіксовано
  • В Україні зараз виявлено спалах кору.
  • Але станом на сьогодні випадків захворювання на цю недугу у Кам’янці не зафіксовано.

В Україні зараз тільки й мови про спалах кору. Але кам’янчанам тривожитись не слід. Міське управління охорони здоров’я заспокоює, що цьогоріч у Кам’янці ще жодного випадку захворювання на кір не зафіксовано. Тоді як минулого року – було два випадки у червні. Разом з тим нині, за офіційною інформацією, вакциновано 93% кам’янчан від підлягаючих, - повідомляє прес-служба міськради.
Все ж медики радять бути на сторожі. Лікарі попереджують: вірус кору передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом і може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.
Інкубаційний період кору – 6-21 днів. Після нього з’являються симптоми: висока температура, головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення), пронос та блювота. На 4-5 день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до 4 тижнів і більше.
Однак ви повинні знати, що кір має серйозні ускладнення - може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.

Коментарі
keyboard_arrow_up