Який стан криничної води на Кам’янеччині?

Який стан криничної води на Кам’янеччині?
Фото з мережі Інтернет
  • Про стан води в криницях звітувала лікар з гігієни дітей та підлітків Н.Канарчук

Працівники Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжують моніторинг безпечності та якості води криниць.

За повідомленням лікаря з гігієни дітей та підлітків Н.Канарчук, у питній воді криниць Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ протягом лютого дослідники констатували завищений вміст нітратів в 12-и із 15-и досліджених зразків. Це 80% серед, яких у 4-х зразках (33,3%) вміст нітратів перевищує норматив в 3,8 -6,5 разів і сягає 190 -327 мг/куб.дм.

   У 4-х зразках води криниць громадського користування в 1,2-1,6 разу перевищена загальна жорсткість, інші досліджувані санітарно-хімічні показники – в нормі.

     У 2-х зразках води криниць громадського користування виділені понад норму загальні коліформи (бактерії групи кишкової палички). В інших зразках води криниць громадського користування відхилень за мікробіологічними показниками не виявили.

  Наразі протоколи досліджень з висновками та супровідні листи з рекомендаціями (щодо інформування мешканців села про категоричну заборону вживання води із надлишковим вмістом нітратів дітьми віком до 3-х років та про доцільність зміни даних вододжерел і для дорослого населення з серцево-судинними захворюваннями, анемією) надіслані голові Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ, директору КП «КНП «Кам’янець-Подільського районного ЦПМСД», завідувачу ФАП. Проведені відповідні бесіди з медпрацівниками ОТГ.

Коментарі
keyboard_arrow_up