Кам’янецька молодь про Шевченка

Кам’янецька молодь про Шевченка
Із нагоди святкування 202-річчя від Дня народження Тарса Шевченка, ми вирішили поспілкуватися із молоддю Кам’янця, аби дізнатися що вони думають стосовно історичної постаті Тараса Григоровича та його творчого доробку.

Олег Сторож, студент

- Шевченко актуальний на даний момент через те, що проблеми залишились ті самі. Проблема пригнічення простих людей, особистої свободи. Він це викладав у своїх творах, передбачив це наперед. Шевченко часто звертався у своїх творах до майбутніх поколінь. Для мене він – геній і герой.

Валерій Свереда, режисер

- Шевченко – це пророк. Для мене Тарас Григорович  – літературний герб України.

Наталя Сидорук, студентка, акторка

- Шевченко актуальний, бо всі його твори розкривають красу нашої країни. Тарас Григорович порушував теми, котрі близькі для кожного українця й зараз. Його твори   – це літературний зразок. Особисто для мене, Тарас Шевченко - геній та особа, з якої потрібно брати приклад.

Володимир Соколов, студент

- Для мене Шевченко – найвидатніший український письменник. Актуально, бо до сих пір Україну гнітять. І, як він писав у своїх віршах, потрібно зривати цей гніт, бути вільними і любити свободу.

Вероніка Мелісова, студентка, письменниця

- Шевченко – засновник української літератури. Він зробив значний внесок у її розвиток. Тарас Григороич був першим, хто не побоявся всупереч усім заборонам, любити українську мову і прославляти її. Для мене Шевченко - талановита людина, яка залишила багату спадщину для нас та наступних поколінь.

Коментарі (1)
  • Колесникова Надежда

    Іванка - молодчинка!..

    Прочитала і надихнулась... Пригадала Тараса Григоровича Шевченка, як справжнього патріота України. А ми, в якісь мірі, його покоління. Все ж, люди в нас гуманні. Але, бажаю побільше таких громадських та політичних діячів у нашій прекрасній Країні!



    P.S. Цитата із творчості видатного письменника:



    «Бодай кати їх постинали,

    Отих царів, катів людських.»
keyboard_arrow_up