Міст через Мукшу під Кам’янцем продовжують ремонтувати (ФОТО)

Міст через Мукшу під Кам’янцем продовжують ремонтувати (ФОТО)
  • Триває ремонт мосту через річку Мушка на “тещиному язику”.
  • Після завершення роботи замість 7 метрів він матиме 16 у ширину.
  • Працюють також над розширенням дороги з під’їздом до мосту.

“Тещин язик” - сумнозвісна частина автодороги Н-03 Житомир - Чернівці, у десяти хвилинах їзди від Кам’янця - Подільського. За 5 останніх років суто на “тещиному язику”, сталось 49 дорожньо-транспортних пригод, в яких 10 осіб загинуло, а 57 - травмувались. Загалом у 2016 році на автодорозі Н-03 Житомир - Чернівці, в межах Хмельницької області, сталось 181 ДТП, в яких загинуло 13 осіб. А від початку 2017 року по зараз - 142 ДТП, що спричинили загибель 18 людей.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Питання про убезпечення цієї ділянки дороги завжди було актуальним. Але особливого загострення воно набуло після того, як у жахливій ДТП 12 жовтня 2016 року загинуло 4 особи, а ще 11 були серйозно травмовані.

На початку року уряд виділив 1, 7 млн гривень не ремонт цієї частини дороги. Хоч загалом капремонт на “тещиному язику” потребує 140 мільйонів гривень.  

Наразі триває ремонт мосту через річку Мукша. Вартість робіт оцінили в 11,5 мільйонів гривень. Через те, що сам міст є вузьким, тут часто перевертались вантажівки, зіштовхувались автівки. 

Досі міст був у 7 метрів завширшки. Після ремонтних робіт він матиме 16 метрів.

Обіцяють також облаштувати тротуари, укласти нове асфальтобетонне покриття, встановити нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, освітлення.

“Це буде розширення дороги з під’їздом до моста. Ви подивіться, яка зараз там дорога, а яка буде. І все самі зрозумієте. Коротко і ясно. Тому й розширяються. 16 метрів буде ширина моста. Як ви думаєте, пропускна здатність збільшиться? Збільшиться", - каже робітник Михайло.

Коментарі
keyboard_arrow_up