Про оперу загалом та «Оперу в мініатюрі» львів’янам розповідала кам’янецька «Секвенція»

Про оперу загалом та «Оперу в  мініатюрі» львів’янам розповідала кам’янецька «Секвенція»

Із Кам'янця - Подільського до культурної столиці України на днях приїздили члени Клубу поціновувачів оперного мистецтва « Секвенція». Олена Лютаревич, Лоренцо Таццієрі, Христина та Михайло Будурович розповіли львів’янам про те, як залишити «оперні таланти в Україні».

У Кам’янці – Подільському цьогоріч уже втретє відбудеться фестиваль оперного мистецтва «Опера в мініатюрі». Запланований захід на 1-8 липня. В рамках фестивалю також пройде III-й міжнародний конкурс оперного вокалу "Impreza. Опера в мініатюрі". Організовує фестиваль Клуб поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція».

Про це на днях, 29-го січня, учасники «Секвенції» розповіли львів'янам. Тема прес-конференції була  на вельми актуальну тему: "Нові формати оперного мистецтва або як залишити оперні таланти в Україні".

 Олена Лютаревич розповіла про те, як одного разу у неї був вибір: виїхати закордон і працювати за фахом або залишитися на Батьківщині і намагатися будувати оперний, мистецький осередок у рідному Кам’янці. Лоренцо Таццієрі, диригент з Італії, що є головою журі міжнародного вокального конкурсу "Impreza.Опера в мініатюрі", поділився моментами з організації і проведення міжнародних оперних фестивалів у Європі.

До речі, є нагода проглянути відеозапис прес-конференції.

Коментарі
keyboard_arrow_up