Режисер “Сторожової застави” приїде до Кам’янця. Юрій Ковальов обиратиме переможців фесту “Бруківка”

Режисер “Сторожової застави” приїде до Кам’янця. Юрій Ковальов обиратиме переможців фесту “Бруківка”
  • Дебютним фестивалем у Кам’янці - Подільському цьогоріч є фест аматорського кіно “Бруківка”.
  • До кінця прийому робіт залишилось лише 2 дні, а робіт уже - понад 40.
  • Весь день фестивалю буде надзвичайно насиченим: майстер-класи від відомих акторів, режисерів, сценаристів, перегляд конкурсних робіт і кращих короткометрівок Одеського Міжнародного Кінофестивалю.

Ідею фестивалю кіно в Кам’янці Андрій Заєць виношував не один рік. Але саме у 2017 році задум нарешті втілиться.  Фестиваль “Бруківка” був одним із переможців на конкурсі молодіжних проектів від міської ради. І вже 18 листопада кожен кам’янчанин, який захоплюється кінематографом, матиме змогу відвідати “Бруківку”, а це - познайомитись із талановитими митцями, поспілкуватись із визнаними майстрами і надихнутись кіноатмосферою. Тим паче, на всі події фестивалю - вхід вільний! Усі події проходитимуть в готелі "7 днів". 

До Кам’янця на фест завітають дуже багато талановитих людей, роботу яких визнають в Україні та за кордоном. Зокрема, приїде Юрій Ковальов - режисер першого українського фентезі “Сторожова застава”. Буде на заході й Антоніна Белінська - кам’янчанка, яка власноруч робила костюми героям. Досвідом поділиться один із найбільш популярних акторів сучасного українського кіно - Павло Лі (“Тіні незабутих предків”, “Штольня”, “Правило бою”). А кам’янчанин Сергій Житніковський розкаже, як ставив бойові сцени самому Джейсону Стетхему.

Наразі зареєстровано трохи більше 40 робіт, що є успіхом для дебютного фестивалю. Тільки 15 робіт надіслали кияни! А є ще короткометрівки з Чернівців, Львіва, Рівного, Миколаєва, Харкова, Києва, Луцька, Тернополя, Хмельницького, Чорткова, Вінниці, Слов’янська, Прилук, Маріуполя та, звісно ж, Кам’янця-Подільського.
Прислали навіть мультики, хоч і в програмі анімаційні фільмі не були зазначені. Перше, друге і третє місця роздадуть журі, до складу якого ввійдуть: Юрій Ковальов, Павло Лі, Дмитро Кубряк, Ольга Новікова, Сергій Житніковський, Анна Корж.

Які фільми підготували на "Бруківку"?
1.    Триллер «Victor» – режисер Бурдейний Микола.
2.    Драма «Пошуки» – режисер Підгайний Олексій.
3.    Анімаційний фільм «Як одягалася ялинка» – режисер Боднар Сергій.
4.    Драма «Вечеря» – режисер Брилінський Денис.
5.    Драма «Нескінченний квест» – режисери Анна Бондаренко та Аліса Кузнецова.
6.    Комедія «Абонент» – режисери Оксана Артеменко та Марина Артеменко.
7.    Комедія «Бабло» – режисер Володимир Мазуренок.
8.    Триллер «Сусіди» – режисер Крива Марія Ярославівна.
9.    Жахи «Не дивись у вікно» – режисер Бурдейний Микола.
10.    Історичний фільм «Шлях козака» – режисер Філатов Твeрдислав.
11.    Драма «Говори зі мною» – режисер Лесик Катерина.
12.    Драма «Єдиний шанс» – режисер Кузнецова Аліса, Бондаренко Анна та Бондаренко Артем.
13.    Анімаційний фільм «Звірі» – режисер Ясінчук Тетяна.
14.    Комедія «Не менше 50 кг» – режисер Артеменко Марина.
15.    Драма «Спокута» – режисер Бакум Володимир Вікторович.
16.    Триллер «Милосердя» – режисер Кормич Лев.
17.    Драма «Ейфорія» – режисери Семенюк Софія та Мамедов Рустам.
18.    Драма «Blind Love» – режисер Чорний Денис.
19.    Комедія «Бюджет сім’ї Чапленків» – режисер Малий Анатолій.
20.    Притча «Зсередини» – режисер Биков Олександр.
21.    Анімаційна соціальна реклама «Дякуємо за шанс розквітнути знову. Вірмени» (поза конкурсом) – Андранік Берберян та Андрій Лідаговський.

День буде надзвичайно насиченим. Переконайтесь, оглянувши програму.


Програма


10:00 – Відкриття кінофестивалю «БРУКІВКА». Знайомство з журі та організаторами.
10:10 – Показ І-го блоку конкурсних робіт з міст Чернівці, Львів, Рівне, Миколаїв, Харків, Київ, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Чортків, Вінниця, Слов’янськ, Прилуки, Маріуполь та Кам’янець-Подільський.
11:30 – Спілкування з режисером Юрієм Ковальовим (м. Одеса), відомим за такими проектами як: «Сторожова Застава», «Мудаки. Арабески», «Останній лист», проект «Україно, goodbye!», «Пиріг».
12:00 - Майстер-клас “Різниця та особливості роботи над кіновиробництвом та на телебачені” від Антоніни Кшановської, сценариста проектів на СТБ, Stone Village Production та магістра New York Film Academy.
12:45 - Показ ІІ-го блоку конкурсних робіт.
14:15 – спілкування з українським кіноактором Павлом Лі (м. Київ), відомим за такими проектами як «Правило бою», «Тіні незабутих предків», «Штольня» та «SELFIEPARTY».
14:45 - Майстер-клас із дизайнером по костюмам Антоніною Белінською (м. Кам’янець-Подільський), відомою за такими проектами, як календар «Щирі», серіал «Мажор», дизайн костюмів для українського кіно та телесеріалів.
15:30 – Показ кращих коротких метрів Одеського Міжнародного Кінофестивалю, спілкування з режисером Анною Корж (м. Київ), куратором документальної програми «Сучасного українського кіно»  (СУК), переможницею багатьох Всеукраїнських та міжнародних кінофестивалів.
17:15 – Майстер-клас із постановником трюків, режисером та актором Сергієм Житніковським, відоми за роботою над фільмом «Правило бою» та кліпами відомим українським виконавцям.
17:45 - Нагородження фіналістів кінофестивалю «БРУКІВКА»
18:00 – Показ кращих стрічок Маріупольського міжнародного кінофестивалю «КиТИ» («Кіно і ТИ»).
19:00 – спілкування з режисерами та акторами Дніпра, Харкова, Маріуполя та Віременії:
- Ольга Новікова (м. Маріуполь) – менеджер шоу-бізнесу, PR менеджер, директор Міжнародного фестивалю «Кіно і ТИ», куратор дитячих кінофестивалів «Чілдрен кінофест» та «Єднання і толерантність» в Маріуполі, член журі МКФ «Золоте курча» (м. Київ), менеджер проектів «CINEMAHAL, керівник та продюсер телешколи «В кадрі», топ-менеджер міжнародного телепроекту «Міжнародні дитячі новини WADADA news for kids Ukraine».
- Артем Баркудр (Єреван) – режисер, сценарист, режисер монтажу, продюсер, лауреат міжнародних кінофестивалів, фільм «Обійми мене міцно» відзначений як «Кращий вірменський професійний фільм» на фестивалі «CANCANOFIYEREVAN» в Єревані.
- Наталія Огородня (м. Дніпро) – продюсер МКФ «Кіно і ТИ», сценарист та режисер. Автор та ведуча телепередач та документальних фільмів на обласному та всеукраїнському рівні.
- Михайло Озеров (м. Харків) – актор театру та кіно, режисер кіно, лауреат міжнародних кінофестивалів, відомий акторськими роботами в телесеріалі «Нюхач 3», «Вікно життя 2», художньому фільмі «Позитивний Бандерас». Працював над кліпами для Сергія Бабкіна, Ігора Талькова, Олександра Кутикова та інших.
20:30 – Прем’єра відеоциклу «Портрети» про митців Кам’янця-Подільського від режисерів  Наталії Загоруйко, Максима Тимінського, Діани та Оксани Грушанських.
21:00 – Виступ гурту «ЕКСПАНСІЯ» з популярними хітами американсьского кіно.
21:50 – Виступ та прем’єра двох нових кліпів гурту «BEKINGEM».
 

Це має бути найгучніша та найпотужніша подія Кам’янця - Подільського у листопаді.

Коментарі (2)
  • Наталья Секридова

    Доброго вечора! Крута програма фестивалю! Велику роботу зробили організатори! Молодці!

    І питання: чи включені мультики до  конкурсного показу?

    Дякую!

    Joanna Sheptytska reply Наталья Секридова

    Доброго дня. Як повідомляє нам організатор фестивалю, так, мультики - частина конкурсного показу!)
keyboard_arrow_up