Що подарувати на День святого Валентина? Поради від кам’янчанок

Що подарувати на День святого Валентина? Поради від кам’янчанок
  • Валентинки ручної роботи, яскраві емоції та нові враження чи сковорідки й каструлі?

  • Що дійсно кам’янчанки хочуть отримати на День закоханих від своїх половинок?

  • Журналісти “20 хвилин” намагались з’ясувати у дівчат та жінок, які подарунки варто дарувати до Дня Закоханих, а які - ні.

Автор - ОЛЬГА Фортельна

Уже за два тижні відзначатимемо День Святого Валентина або День Закоханих. А починати думати, що подарувати своїй половинці, треба вже.

Трішки про свято. Спершу День святого Валентина було католицьким святом, яке відзначалося в Європі з ХІІІ століття. В Україні його почали святкувати тільки з середини 90-х років.

Що зазвичай дарують у цей день? У Данії в цей день прийнято дарувати сухі квіти. В Італії обов’язковим елементом свята є солодощі, а в Америці - цукрові марципани. У Японії традиційно дарують шоколадні фігурки святого Валентина, але такі подарунки можуть робити тільки жінки чоловікам, а не навпаки.

Десь святого Валентина у декого може асоціюватися з постійною метушнею та ламанням голови над тим, що подарувати близькій людині. Журналісти “20 хвилин” провели невеличке опитування, для того, щоб визначити, що звикли чи хочуть отримати кам’янчанки на День всіх закоханих. А також те, які подарунки на їхню думку є небажаними. Можливо, ці поради згодяться й вам.

Оля, 22 роки.

“Я люблю практичні подарунки, незалежно від свят. Щоб потім користуватись. Термочашка, щось з техніки (навушники, плеєр...) Книжка цікава теж може бути. Або люблю, коли дарують враження. Похід кудись, гарний вечір в приємній компанії. Це навіть краще, ніж будь-які подарунки. Табу на подарунки для мене нема”.

Інна, 21 рік.

“Ой, я ніколи не слідувала цим правилам, які є щодо дня закоханих... У мене все відбувається так, що необхідно розуміти бажання та потреби свого партнера. І вміти домовлятися (в якомусь смислі), щоб не подарувати якийсь непотріб, бо я це не люблю. Подарунок - це взагалі індивідуальна річ. Але найкращий подарунок, як на мене, це коли ти даруєш іншій емоції. Щось типу стрибок з парашуту, ковзани, театр, цирк  і т.д”.

 

Катя, 22 роки.

“Ще з дитинства цей день у мене асоціюється з листівками у формі сердечок. Тому і досі люблю, коли на день святого Валентина дарують листівки. Дуже подобається, якщо людина зробила її самостійно. По-перше, такої валентинки більше не буде ні в кого, це дуже оригінально. По-друге, людина витратила свій час, що надзвичайно важливо. Звичайно, подобається, коли дарують іграшки, плюшеві ведмедики і цукерки. Словом, кожен подарунок - це приємно. Потрібно враховувати вподобання своєї половинки і подарунок точно сподобається”.

Тетяна, 27 років.

“Дуже подобається, коли дарують великі букети квітів, особливо - троянд. Загалом найдорожчим та найкращим подарунком, який мені дарували на Валентина, - це був мобільний телефон. Але мені здається, що будь-яка річ, подарована від щирого серця, є вартісною”.

 

 

 


Оля, 20 років.

“Напевно, подарунком, який є бажаний для дівчини не тільки на Валентина, - це є квіти та обійми. Я завжди щаслива, коли їх отримую. Як би дивно не звучало, але на день Валентина для мене табу це паперові валентинки… І різні вироби у формі серця…”

 

 

Марія, 21 рік.

“Бажаний дарунок... Думаю, в першу чергу - увага. А також звичні подарунки - квіти, книги, щось солодке Табу - це якісь дорогі дарунки”.




 

 

Кам’янчани не позбавлені почуття гумору, й деколи пропонують жартівливі варіанти подарунку на День закоханих:

 

Іра, 21 рік.

“Для дівчини кожен подарунок від коханої людини буде прийнятним, навіть каструля подарована від душі принесе радість. Ні, мені не дарували каструль, але це могло б бути жартівливим подарунком?Як кому...І якщо вже на те пішло, другій половинці каструлю в подарунок теж”.

Отже, невеличкий топ бажаних подарунків, який ми сформували на основі відповідей кам’янчанок:

  • квіти;

  • валентинки зроблені власноруч;

  • книги;

  • іграшки;

  • солодощі;

  • емоції та враження (похід, стрибок з парашутом, відвідини ковзанки, театру тощо);

  • обійми;

  • техніка (навушники, плеєр, телефон);

  • подарунок-жарт (наприклад, каструля, але її варто дарувати коли на 100% упевнений у почутті гумору своєї половинки).

Список “табуйованих” подарунків невеликий:

  • для деяких дівчат - це ті ж самі традиційні валентинки та вироби у формі серця, тому напередодні свята варто дізнатися ставлення дівчини до них;

  • непрактичні речі, які саме краще визначати також  в особистому порядку;

  • занадто дорогі подарунки кам’янчанкам теж не до душі.

Загалом жительки Кам’янця невибагливі, але щоб не прогадати з подарунком варто краще пізнати смаки вашої половинки.  Якщо ж ви ще не придбали подарунок для своєї обраниці, можливо, наступний матеріал підкаже, де знайти щось цінне та особливе.

Коментарі
keyboard_arrow_up