У Кам’янці відбувся урочистий вечір, присвячений 500-річчю Реформації

У Кам’янці відбувся урочистий вечір, присвячений 500-річчю Реформації
  • Актова зала коледжу ПДАТУ 12 листопада була забита вщент.
  • Послухати “живої” музики та стати частиною урочистого вечора виявилося чимало охочих.

Сьогодні, 12 листопада, в актовій залі коледжу ПДАТУ відбувся урочистий вечір з нагоди 500-річчя Реформації. Спеціально запрошеним  гостем на вечорі був “Gospel Symphony Orchestra” - симфонічний оркестр, що брав участь у всеукраїнському святі подяки на Хрещатику в Києві. Цей оркестр - збірна музикантів - християн із Києва.

А під акомпанемент мелодій оркестру композиції виконував об’єднаний хор представників євангельських, протестантських церков міста. Загалом одночасно на сцені було понад сто музикантів.

Охочих послухати живої музики виявилося чимало - зала коледжу була заповнена вщент.

На подію завітали і представники  євангельських, протестантських церков, і представники місцевої влади, і просто прихильники “живої” музики. Адже не щодня до Кам’янця - Подільського приїздить оркестр.

Окрім виступу оркестру на урочистому вечорі був і виступ естрадних виконавців, духовенства та поважних гостей. Зокрема й презентували виставку Реформації.

Мер Кам’янця Сімашкевич Михайло нагородив відзнакою «Честь і шана» радника Президента Союзу Церков Євангельських християн-баптистів Миколу Каспрова і відзнаками міського голови «За заслуги перед міською громадою» - єпископа Церкви Християн віри Євангельської п’ятидесятників Хмельниччини Ростислава Мураху. Також нагородили голову Кам’янець-Подільської координаційної ради R500 Олександра Вершигору і голову Кам’янець-Подільського оргкомітету з підготовки та відзначення 500-річчя Реформації Валерія Каспрова

До слова, 2017 рік проголошено роком Реформації. Адже 31 жовтня 500 років тому Мартін Лютер прибив 95 тез до брами собору у Віттенберзі.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up