Визначили переможця конкурсу "Каньйон-сіті"

Визначили переможця конкурсу "Каньйон-сіті"
Сьогодні, 23 лютого, в сесійній залі Кам'янець - Подільської міської ради відбулося засідання, у ході якого визначили переможця конкурсу на найкраще облаштування відпочинкової зони у каньйоні річки Смотрич. Ним стало мале приватне підприємство "Гала-Тур" в обличчі Анатолія Ковальського.

Конкурс тривав з 5 по 18 лютого поточного року, впродовж якого приймалися заявки та пропозиції щодо реалізації проекту відпочинкової зони у каньйоні річки Смотрич. У "фінал" увійшли підприємство"Гала Тур" та приватний підприємець Яворський Ростислав Едуардович. На огляд членам комісії та журналістам було представлено два проекти, котрі ідеями суттєво відрізнялися між собою.

На засіданні з 21 члена конкурсної комісії були присутніми 16 осіб, і всі одноголосно проголосували за проект "Каньйон-парк", який представив Анатолій Ковальський, що відстоював інтереси підприємства " Гала-Тур". За словами пана Анатолія, півтора кілометрова зона у каньйоні перетвориться на справжній "фестеваледром", де будуть сцена, місце для масових заходів, рибний ресторан, парковка, водні атракціони, дитячий майданчик, спортивні зони та багато іншого. Також є пропозиція розробити проект, котрий залучатиме якомога більше туристів за допомогою піших,велосипедних, водних та інших маршрутів.

Воду в дамбі дозволено підняти на 2 метри і 65 сантиметрів. За вимірами працівників компанії «Паритет», це найбільш оптимальне число підняття рівня води без шкоди довкіллю та людям, котрі живуть біля річки.  Також, як розповідає заступник міського голови Сергій Бабій, звідси й виміряли орієнтовну довжину ділянки у проекті (1,5 кілометрів), а також ширину плеса (у двох місцях максимум сягатиме по 56 сантиметрів).

Термін завершення реалізації проекту залежить від того, чи за справу візьмуться лише працівники «Гала-Тур», чи допомагатимуть їм ще інші підприємці.  Кошторис також залежить від цього факту.

 - За два тижні ми зуміли інформаційно забезпечити все місто, ми змогли розвити тему конкурсу в соціальних мережах. У нас відбулося голосування. Всі процедури були надзвичайно прозорі, - наголосив заступник міського голови Сергій Бабій.

Сергій Віталійович пообіцяв, що цей проект – річ серйозна, і упродовж наступних 5 днів буде укладено договір, а на протязі місяця члени виконкому, громадські організації та переможець конкурсу оприлюднять загальну концепцію розвитку проекту. До того ж зауважив, що у вівторок, 1 березня, у каньйоні розпочнуть очистку самосіву. На це із міського бюджету виділено 100 000 гривень. 

Коментарі
keyboard_arrow_up