Як Кам’янець фестивалив у перший день “RespublicaFEST”

Як Кам’янець фестивалив у перший день “RespublicaFEST”
  • За сім років місто вже звикло приймати різножанрові музичні колективи, зустрічати неординарних та самовиражених юнаків і дівчат.
  • Щороку вересень стартує із найгучнішої події на Поділлі - фестивалю “RespublicaFEST”.
  • “20 хвилин” фестивалив із Кам’янцем перший день. І ми вже готові ділитися враженнями.

Наступні три дні, починаючи від сьогодні,1 вересня, у Кам’янці - Подільському можна зустріти немало дивкаів: худорляві хлопчаки із зеленими ерокезами, дівчата із кольоровими дредами, молодь, вбрана у костюми тварин і казкових героїв. У Кам’янці стартував останній RespublicaFEST”.

Важкезні наплічники, обмотані карематами, туго притиснуті до спин “республіканців”, котрі  приїхали до Кам’янця завчасно, аби встигнути на перший день фесту. Окуповують фортецю та стіни під нею, розставляючи свої намети - тимчасове житло. Ніби порціями під головним входом поступово “підтягуються” меломани.

Якщо регулярно відвідуєш фестивалі, то завжди зустрінеш знайомі обличчя. "RespublicaFEST" за сім років уже встиг завоювати прихильність, сформувавши цим свою постійну аудиторію.

За традицією “RespublicaFEST”має чотири сцени. На кожній - своя атмосфера. На відміну від перших фестивалів “RespublicaFEST”, цього року і попередні декілька років мають максимально розширений спектр музичного різноманіття. Хочеш важкого року - тобі на сцену в Тунель. 

Кортить розслабитись чи послухати чогось епатажного - можна відвідати концерти в Арт-дворі.  Бажаєш почути хедлайнера, що є представником реп-культури - чекай на нього на головній сцені. Любиш музику місцевих гуртів - тоді тобі на сцену до Ратуші. Тим паче, вхід на виступи до останньої - безкоштовний.

Сьогодні, 1 вересня, “республіканці” мали змогу послухати гурт “Legenda Folium”, “Чумацький шлях”.

На головній сцені відривалися під композиції виконавця, відомого ще з 90х - YurCash.

Експресивної нотки додав метал-кор гурт “Jinjer”.

Одним із хедлайнерів цьогорічного фестивалю є репер Yarmak.

Рок-н-рольної лірики додав гурт “Без обмежень”.

На головній сцені день завершив гурт “Один в каное”.

На сцені в Арт-дворі теж було чимало видовищного та екстравагантного. Виступав гурт “Люсі”. Масу шанувальників зібрав колектив “Курган feat Агрегат”, що відомі своєю нецензурною та брутальною музикою.

"Республіканці" шаленіли від музики гурту “Курган feat Агрегат”

Вперше у Кам’янці виступив і “Kadnay”. Опісля естафету прийняли епатажні “Хамерман знищує віруси”.

“Хамерман знищує віруси” роздає автографи

Вечір в арт-дворі завершили “Panivalkova”  та “The Hypnotunes”.

Тунель, як завжди, був важким. Експресивну музику грали такі гурти: “Embrace the value”, “Septa”, “Bluesbreaker”, “O’Hamsters”  та “1914”.

"Septa"

Сцена біля Ратуші була готовою значно пізніше того, що було вказано в розкладі. З місцевих гуртів там виступили “Експансія” та “Бекінгем”.

Людей, на диво, у перший день останньої “RespublicaFEST” було не так багато, як   попередніми роками.

Якщо цікаво, як пройде фест у другий і третій день - продовжуйте слідкувати за новинами із “20 хвилин”.

Коментарі
keyboard_arrow_up