Якими картинними виставками запам’ятався 2018 рік

Якими картинними виставками запам’ятався 2018 рік
  • Працівники музею розповіли про найяскравіші виставки та їх авторів у 2018 році

Протягом року митці художнього та прикладного мистецтва радували око кам’янчан своїми роботами у виставковій залі та галереї мистецтв міста.

Цьогоріч митці Наталія та Ілля Лашко представили виставку «Пісенна, поетична, легендарна Україна». Твори вишиті соломкою і виконані у техніці арт-квілту. Музейники підкреслюють, що їх роботи сповнені філософськими роздумами, патріотичними сюжетами, романтичними піснями та спогадами дитинства.

Наступну грандіозну виставку ювелірного мистецтва «Ювелірство нової доби: грані дизайну та рукотворності» організував кандидат мистецтвознавства, член НСХУ Луць Сергій. На ній кам’янчани ознайомилися із сучасними витворами ювелірної справи майстрів з різних областей України. Детальніше за посиланням.

Однією із найяскравіших виставок 2018 року була виставка «+48», де митці Вроцлавської академії мистецтв представили від абстракції до реалізму, виконаних у різноманітних видах та жанрах мистецтва. Викладачі університету продемонстрували живопис, графіку, фотографію, скульптурні інсталяції та ассамбляж. Виставка приурочена 100-річчю незалежності Польщі.

Серпень цьогоріч запам’ятався виставкою екслібрисів Бориса Романова. Графік у своїх роботах поєднав технічну складову і грандіозну ідею, віру в нашого Пророка-Кобзаря та неосяжну любов до України.

Музейники провели виставку-ювілей кам’янецького митця Миколи Панасюка "Мистецький всесвіт чи поезія душі". Художник зустрів 70-річчя у стінах галереї представивши свої  офорти, пейзажі рідного міста і портрети відомих кам’янчан.

Наостанок, кілька днів тому у картинній галереї відкрилася персональна виставка Івано-Франківської художниці Тетяни Павлик. Жінка почала свій шлях художника, саме «тут», у нашій дитячій художній школі. Мисткиня представила акварельні роботи «Криниця для спраглих», щоб прочитати матеріал про відкриття, переходьте за посиланням.

Коментарі
keyboard_arrow_up