“Привіт, Кам’янець!”: чим гостей зустрічає місто (ФОТО)

“Привіт, Кам’янець!”: чим гостей зустрічає місто (ФОТО)
  • У рейтингах найтуристичніших міст України Кам’янець – Подільський не пасе задніх. До нас їдуть як із українських міст, так і з-за кордону.
  • Перше враження для туриста про Кам’янець – надважливе. Адже це й вирішить, чи приїжджатиме він до міста знову.
  • І першим, що гості Кам’янця бачать, приїхавши до туристичної мекки Поділля - вокзали. У місті їх є два: автобусна станція та залізничний.

Те, що перше бачить турист по приїзду до Кам’янця, те й, почасти, створюватиме відповідний імідж міста. У випадку із Кам’янцем – Подільським, це два вокзали: залізничний та автобусний.

Залізничний вокзал.

У Кам’янці він знаходиться по вулиці Привокзальна. До Старого міста від залізничного вокзалу доїхати можна громадським транспортом, що прямує за маршрутом №7.

Збудований вокзал ще у 1914 році.  Щоправда, тоді він мав не такий вигляд, як ото зараз. Таким вокзал був у 1916 році, за два роки опісля будівництва.

(світлина із сайту http://kamienec.livejournal.com/67487.html )

А це його теперішній вигляд.


Саме приміщення залізничного  вокзалу не є великим, але складається із двох поверхів. На першому знаходяться квиткові каси, зали очікування, камера схову, туалети.


Праворуч від вокзалу є невеличке приміщення, яке колись виконувало функції убиральні. Але зараз воно зачинене.


Натомість туалет знаходиться усередині вокзалу. Тут із двох умивальників працює лише один.


 «Парадні» двері з боку міста зачинені.

Але справжньою окрасою вестибюлю є кольорові вітражі.

На першому поверсі працює камера схову.

Графік роботи камери схову:


Вартість зберігання одної ручної поклажі становить 14 гривень (за добу).

На другому поверсі - кімнати відпочинку. Але на даний момент вони не працюють:


Автовокзал.

Міська автостанція розташована по вулиці Князів Коріатовичів, 19. Прямої маршрутки від автостанції до Старого міста немає.

Приміщення кам’янець - подільського автовокзалу двоповерхове. На першому знаходяться квиткові каси, графік руху автобусів, зала очікування, камера схову, магазин із побутовою хімією, зали для гри в лото, візові “точки”, ювелірні майстерні, майстерня із ремонту взуття.

Камери схову

Ідемо на другий поверх.


Тут по вузькому коридорі є декілька офісів: кабінет старшого диспетчера та завідувача каси, начальника автостанції. На тому ж поверсі є майстерня з обслуговування комп’ютерів та швейна майстерня.

Двері із виходом до міста відкривають тут лише влітку, аби «провітрити приміщення». Так нам пояснив тутешній продавець  преси.

Вихід до автобусів.

Туалет тут надворі. Але спершу його треба знайти.


Розташована вбиральня напроти вокзалу, за приміщеннями ремонту взуття. Переходити дорогу, де зупиняються автобуси, слід врай обережно.

Відвідування убиральні – платне. Коштує 2 гривні.

Вивіску, мабуть, все ж варто замінити.

Із двох умивальників працює лише один.


Стан туалету у платній вбиральні.
Журналісти “20 хвилин” поцікавилися думкою кам’янчан з приводу теперішнього стану залізничного вокзалу та автостанції у Кам’янці - Подільському, і що, на їхню думку, слід зробити, аби поліпшити цю ситуацію. 

 

Віктор Годний, представник центр культурно-інноваційного туризму у Кам’янці - Подільському.

 

 

 

“Мені бракує освітлення і гостинності. Туристичне місто на вокзалах не зустрічає туристів, а просто виконує функцію відправити прийняти як автостанція чи залізнична станція. Ще хочеться щоб там було зеленіше - рослини, дерева. Ще коли працював керівником Туристично-інформаційного центру - розробляв навігацію з автовокзалу по туристичному місту, але їм цього не потрібно було, хотіли гроші за її розміщення. Склалось таке враження, що то автономна якась контора. Звісно потрібна навігація як куди і для чого. Ще дуже багато людей, які ходять щось заглядають, розглядають і просять. Складається враження, що в нас найбідніше місто, або можливо найбільш привабливе для  потребуючих. В іншому - то вокзали зручно розташовані, транспорту від автовокзалу в Старе місто немає, але через зупинку можна людей спрямувати в Старе місто. І вийти з того автовокзалу не дуже зручно - багато на дорозі розставлено якихось лотків”.

 

Валентина Магілат, Голова громадської ради Кам’янця – Подільського.

 

 

 

“Варто змінити керівників, бо саме від них залежить  той стан вокзалів в нашому місті, що наразі  маємо.  Бракує рівня знань керівнику, який має вести  свою команду  задля надання якісних послуг. Здебільшого  є використання власної посади задля вигоди (грошової)”.

 А що б особисто вам хотілося змінити для поліпшення стану автостанції та залізничного вокалу у Кам’янці - Подільському? Пишіть свої відповіді у коментарях.

 

Дивіться також:

 

 

 

Коментарі (4)
  • Валерій Арсенюк

    Несолідно!
  • Олена

    а що на автовокзалі нема кімнат відпочинку?

    Обурунчик reply Олена

    Ні вказівників, ні навігації, ні зручностей...

    Олена reply Обурунчик

    дійсно. нам то таке. ми звикли. а туристам як?
keyboard_arrow_up