Туристи про місто. Гості Кам’янця діляться враженнями

Туристи про місто. Гості Кам’янця діляться враженнями

Кам’янець – Подільський – туристична мекка Поділля. Місто дивує унікальним ландшафтом та неповторною архітектурою, що дихає історією. Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у гостей Кам’янця про враження, які складаються від міста.

На вихідні, особливо під час котрогось із численних фестивалів, «зловити» туриста не так вже й важко. Дещо важче випрохати у нього декілька хвилин на спілкування, адже коли знайомишся із новою місциною, на вагу золота кожна секунда.

На фестиваль повітроплавання попередніх вихідних, 8 та 9 жовтня, до Кам’янця завітало багато туристів. Знайомимося із гостями.

Соня (ліворуч) та Олена (праворуч)

Олена та Соня - гості з Вінниці. У Кам’янці – Подільському вперше. Приїхали познайомитися із Кам’янцем, заразом й на фестиваль повітроплавання потрапили.

- Загалом враження – позитивні. Тут все подобається. Вже побували у Замку, сфотографувалися. Найбільше сподобалася Фортеця. Єдине зауваження: коли нам проводили екскурсію, з одного боку нам розповідають про будівлі, їхню історію, а з іншого боку – дуже багато сміттєвих баків, і вони не в надто гарному стані. У нас, у Вінниці, хоч і стоїть сміттєвий бак, але він хоч якось оформлений і не так багато сміття, - каже 21-річна вінничанка Олена.

Пані Тетяна (ліворуч) та пані Олена (праворуч)

Зовсім згодом та неподалік зустрічаємо пані Олену, теж із Вінниці. Жінка обмінюється враженнями із туристкою з Черкас, пані Тетяною.

- Никогда не ожидали, что может быть такой замечательний город. И Старый город прекрасен, и Новый. Крепость тоже замечательная. Недостатков не заметили. Но туалеты можно было б где-то придумать побольше,  – розповідає пані Олена.

Володимир

Знімати гроші з банкомата підійшов Володимир з товаришем. Хлопець у Кам’янці – Подільському лише годину, а вже сформував своє перше враження:

- У Кам’янці вперше. Загалом подобається місто. Поки були тільки на початках Старого міста, біля церков та Ратуші. Саме йдемо на Фортецю дивитися. Приїхали суто на екскурсію. За півгодини, що я тут, недоліків не встиг помітити. Кам’янець – місто старовинне, але водночас і сучасне, - поділився  враженнями 23-річний Володимир з Києва.

Варто прислухатися подекуди не лише до думки місцевих жителів, а й до вражень від тих людей, котрі відвідують Кам’янець – Подільський уперше. Адже саме туристи формують образ  відвіданого ними Кам’янця у різних куточках України та далеко за її кордоном.

Коментарі
keyboard_arrow_up